A Teslának van B terve arra az esetre, ha a Cybertruck eladásai beleállnának a földbe

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2020-08-05, 09:12

Mit lépnek akkor, ha esetleg mégsem jönne be a futurisztikus pick-up a vásárlóknak?

A Tesla lapot kért 19-re, amikor annak idején belekezdtek az elektromos autók gyártásába. A vállalkozó szellemű Elon Musk meglátta a hatalmas lehetőséget, és vagyonát nem sajnálva kockáztatott egy nagyot. Bejött neki. Mára a Tesla messze lekörözte a villanyautók piacán a nagy múltú autógyártókat, és a tőzsdén a világ jelenlegi legértékesebb autóipari cégévé vált. Nem semmi eredmény, mindössze 17 év alatt.

Tesla Cybertruck

Mindez nagy magabiztosságot adott nekik, sőt, egyenesen veszik a bátorságot egy kis trollkodáshoz is. Mi más lenne a Tesla Cybertruck, ha nem egy bazinagy átverés? Van, aki elhiszi, hogy 2021 vége felé tényleg jön a rozsdamentes acél karosszériájú, pengeéles vonalakkal rajzolt, golyóálló sárnehéz pickup? Ugyan már! Csakhogy van legalább 600 ezer ember, aki elhiszi, és már leadta az előrendelését az autóra. Az autóra, amely akár az Xbox játékkonzolra készített, nagysikerű Halo játék egyik járműve is lehetne.

Nem azt mondom, hogy nem lesz Tesla Cybertruck, csak azt, hogy nem így fog kinézni. De ha nem így fog kinézni, akkor oda az autó varázsa, oda a meghökkentő kinézete, ami majd eladja. Ha nem fog kilógni a sorból, talán nem is lesz annyira népszerű. Persze pont az ellenkezője is elsülhet. Valahogy kap típusbizonyítványt, és mégis ilyen lesz, de a nép visszatáncol, és nem akar majd egy ilyen különc pickupot vásárolni. Erre van is esély, hiszen a kishaszongépjárművek vásárlói jellemzően hagyományszeretőek. Talán nem ártott volna végezni egy átfogóbb piackutatást, mielőtt bemutatják az autót.

„Piackutatást?” – tört ki nevetésbe Musk, amikor erről kérdezték. „Mi csak akartunk csinálni egy autót, amiről azt gondoltuk, hogy lenyűgöző és egyszerre meghökkentő. Egy futurisztikus tankot akartam látni, ami olyan, mintha most jött volna az Alien c. filmből, de egyúttal nagyon funkcionális is. Nem aggódom különösen amiatt, hogy esetleg komplett bukás lesz, ha kiderül, hogy nem tetszik az embereknek, akkor csinálunk egy normális kinézetű pickupot. Nem probléma. Ha kell, tudunk csinálni tizenkettő egy tucat autót. Ez a mi B tervünk” – nyilatkozta a cégvezér.

E szavak mögött én bizony kiolvasom, hogy a Tesla Cybertruckot eleve az állítólagos „B terv” szerint fogják elkészíteni. Nem azért, mert Musknak és a Teslának nincs elég vér a pucájában megalkotni egy megosztó formavilágú autót, hanem azért, mert nem lesz más választásuk. A biztonsági előírásokat még az az ember sem kerülheti meg, akinek köszönhetően Amerikának ismét van saját rakétája, amivel az ország embereket juttathat a kozmoszba.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a Tesla.hu weboldalt! Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36-20-366-3447, daniel.mudri@mahzrt.hu).

Kapcsolódó írások

2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  
Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője

További hírek