Tiger Woodsot varázsol az emberből a Nissan önvezető golflabdája

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-08-28, 13:31

Kiváló reklámfogással állt elő a Nissan.

Érdekes koncepcióval rukkolt elő a Nissan: a japán autógyártó ProPILOT funkcióval ellátott golflabdáját csak egyszer kell megütni, és az rögvest célba talál. Szóval egy kis csalással bárki akkora golfsztárrá válhat, mint Tiger Woods (ha nem hallottad még ezt a nevet, akkor most elárulom, hogy Woods gyakorlatilag a golfozás Michael Schumachere, rengeteg nagy tornagyőzelem fűződik a nevéhez).

Önvezető golflabda érkezett a Nissantól

A ProPILOT egy külső kamera segítségével méri fel, merre halad a labda, majd a lyuk pozíciójának megfelelően módosítja a labda mozgási irányát a beépített villanymotor segítségével. A labdába egyébként bárki beleüthet egy isteneset a Nissan jokohamai főhadiszállásán, de sietni kell, mert erre csak augusztus 29. és szeptember 1. között lesz lehetőség.

Minden bizonnyal az önvezető golflabda soha nem kerül gyártásra, a Nissan most is inkább csak a saját csilivili rendszerét promózza, amely a megújult Skyline-ba is belekerül. A ProPILOT egyébként meg is érdemli a figyelmet, például azért, mert képes automatikusan tartani a beállított tempót az autópályán, vagy a segítségével képes magától leparkolni a jármű.

Kapcsolódó írások

Nissan GT-R R33
2020. február 26.
GT-R. Gran Turismo Racing. Mi az első kép, ami felvillan a fejedben, mikor ezt a három betűt olvasod?
Nissan Leaf Nismo RC a pályán, szemből fotózva
2018. december 04.
November utolsó napján Tokióban mutatta be a Nissan a Leaf Nismo RC második szériáját.

További hírek