Dokumentumfilm készül Michael Schumacher életéről

Közzétéve:
2019-05-22, 12:46

Decembertől lesz látható a hétszeres világbajnok életéről szóló dokumentumfilm, amelyben a családja is közreműködik

2019-ben két fontos évforduló is kapcsolható Michael Schumacher nevéhez. Januárban lett 50 éves, és ősszel lesz a 25. évfordulója annak, hogy 1994-ben megnyerte az első világbajnoki címét a Benettonnal. Ezek a jeles alkalmak elegendőek egy színvonalas alkotás bemutatására, ami a ‘Schumacher’ nevet viseli, és a korábbi filmektől eltérően ez lesz az első, amelyben a 2013 decemberében súlyos fejsérülést szenvedett pilóta családja is közreműködik.

Vagyis megszólal a nyilatkozatok alól rendszeresen kibújó felesége, Corinna, a 22 esztendős Gina-Maria, a 20 esztendős Mick Schumacher és az édesapja, Rolf Schumacher is. Rajtuk kívül menedzsere, egykori riválisok, kollégák és segítők is szerepet kapnak.

A Schumacher család

A december 5-én debütáló produkció Michael Wech és Hans-Bruno Kammertöns német rendezők kezében van, utóbbi több hírességről is készített már díjnyertes dokumentumfilmet.

„A film magyarázatokat keres, és válaszokat ad, anélkül, hogy megszépítene bármit is. A Formula 1 hétszeres világbajnokának neve az egész világon megmozgatja az embereket. De ki valójában Michael Schumacher? A ’Schumacher’ dokumentumfilm bemutatja az ünnepelt sportolóhőst, aki mindig hű maradt az értékeihez.

Figyelemre méltó, hogy a Schumacher család, a pályafutását kísérők és még az ellenfelek is mennyire érzékenyen és intenzív érzésekkel beszélnek róla. A barátjukról, a társukról, a kivételes tehetségéről, az egyedülálló munkamoráljáról, amik minden idők legjobb versenyzőjévé tették őt. A mozis dokumentumfilm egy globális ikonná válás és egy figyelemreméltó személyiségfejlődés történetét mutatja be.

Még ha az évek múlásával a versenyautói folyamatosan nagyobbá és gyorsabbá is váltak, és a sikerek szupersztárrá is tették őt, Schumacher akkor is megmaradt olyannak, amilyen mindig volt: egy nyugodt, visszahúzódó embernek, határozott értékrenddel, aki számára minden a családról szól. A családja, a hűség és a baráti kör mindig fontosabb volt számára a hírnévnél, a pénznél, a világszerte rá irányuló figyelemnél, amit a versenycirkusz hozott magával” - ez áll a dokumentumfilm hivatalos ismertetőjében.

Michael Schumacher a Ferrari legendás alakjaival

A film ugyan a karrierjéről és a hihetetlen jellemfejlődéséről szól, de várhatóan a magánemberhez is közelebb fogja hozni a rajongókat szerte a világon.

Forrás:

MTI

További autós hírek

2012 november 1-től lett kötelező az új autók esetében a gyári nappali menetfény. Sajnos ez a legtöbb típusnál CSAK ELÖL VILÁGÍT motorindítást követően...

Terjed a neten egy sztori, amit most már mi is megosztanánk, bár elég furcsa… Ám ha igaz, akkor imádjuk :)))) A történetet a...

Olvasónk hívta fel a figyelmünket egy általa rögzített videóra. Sajnos előfordul, hogy a rendőri állomány bizonyos tagjai időnként nem viselkednek példamutatóan. A fedélzeti...

Teszi fel a kérdést és foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat a portfolio.hu 14-i cikke. Írják: “Az új főpolgármester programja érintheti a Budapesten közlekedők,...

A kellemetlen esetre szeptember 23-án került sor, amikor egy idős nő félre állt a járművével, hogy szemügyre vegye az út szélén árusított tojásokat, a...

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Lauda Ferrarija
2019. június 23.
Az osztrák legenda ezzel az autóval lett világbajnok először, a 312T modell kikiáltási ára 2 milliárd forint.
2019. július 12.
A Ferrari egyik kamionjára valahol néhány illegális bevándorló is feljutott, egy biztos: nem a versenyre voltak kíváncsiak.
Ferrari F1 quadrocopter renderelés
2019. október 07.
A 2021-es szabályoknak megfelelő autót már láthattad, na ez nem az!