Több, mint 1 000 példányt készítenek a Ford GT-ből 2022-ig!

Közzétéve:
2018-10-22, 12:23

A Ford korábban arról számolt be, hogy a GT modellből 1 000 példányt tervez legördíteni a gyártósorról. A Blue Oval magazin azonban nemrég bejelentette, hogy 2022-ig még további 350 darabot alkotna meg a gyártó.

Az amerikai autógyártó 2018. november 8-ától ismét lehetővé teszi bizonyos ügyfelek számára, hogy online leadhassák jelentkezésüket álmaik autója, a Ford GT iránt.

Ford GT

Amikor a vállalat először megnyitotta jelentkezési fórumát, összesen 6 500 jelentkezőt regisztráltak. A Ford első körben 500 ügyfél jelentkezését fogadta el, ám ezt később kibővítette 750-re. Számos ügyfél csúszott le a jelentkezési listáról, ez többek közt azért van, mert a gyártó nem tud teljesíteni bizonyos, külföldi piacokról való megrendeléseket.

Ford GT magyar tulajdonban

A jelentkezés újbóli megnyitásakor a korábbi ügyfeleknek lehetőségük lesz arra, hogy megerősítsék vagy módosítsanak korábbi előrendelésükön. Azon ügyfelek, akiknek a Ford korábban már elfogadta a jelentkezését, várhatóan 2020 és 2022 között kapják kézhez várva-várt szupersportautójukat.

Ford GT oldalról

Az újdonsült tulajdonosoknak lehetőségük lesz együttműködni a Ford GT Concierge Service csapatával, hogy minőségi elemekkel, illetve extrákkal szerelhessék fel autójukat.

„Azzal, hogy bár limitált időre, de kibővítjük a Ford GT modellek számának gyártását, képesek vagyunk továbbra is fenntartani ennek a kívánatos sportautónak a kizárólagosságát, miközben nagyszerű ügyfelek vágyainak teszünk eleget!” – nyilatkozta Herman Salenbauch, a márka igazgatója.

Ford GT sportautók

Akadnak azonban olyan Ford GT tulajdonosok is, akik a márka ezen döntésével nem értenek egyet:

„Nem vagyok boldog a döntés miatt, ugyanis az autók eszmei értéke így csökken. Ha esetleg változtattak volna a teljesítményen, vagy az autó külsején, az úgy már más lenne.” – nyilatkozta Lauren Fix, Ford GT tulajdonos a Ford döntésének kapcsán.

Ford GT nyitott ajtókkal

Jelenleg egyetlen Ford GT van magyar tulajdonban, a szerencsés ügyfél 2018 szeptemberében vehette át makulátlan sportkocsiját, melynek ára nagyjából 150 millió forint körül mozog. Az első 500 példányra több, mint tízszeres volt a túljelentkezés. A masinát 3,5 literes V6-os Ecoboost erőforrással szerelik, a maximális teljesítmény 647 lóerő, csúcsnyomatéka 746 Nm. Az autó képes ennek 90%-át már 3500-as fordulaton leadni.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2003 2006 Ford GT, 1968 Ford GT40, eladó 2006 Ford GT, királykék, fehér versenycsík, oldalnézet, elölről, balról
2019. január 21.
Egy keveset futott szuperautóra rábukkanni sosem volt egyszerű feladat. Ennek ellenére kevesebb, mint 4 hónap alatt 2 ilyen Ford GT is felbukkant
1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit

További hírek