TOP 9: Ezeket tuti nem tudtad Chuck Norrisról!

Közzétéve:
2019-11-12, 13:40

Fogadni merek, hogy Neked is van egy-két vicc a tarsolyodban Chuck Norrisról.

Kevesen tudják azonban, hogy a színész a való életben sem unatkozik. A magyarok kedvenc mém témája, Chuck Norris a HISTORY tv csatorna autós hónapjában vetített műsorban harci járműveket mutat be.

Katonai tapasztalatának köszönhetően tudja, hogy a legkomolyabb járműveket nem az autószalonokban, hanem a fegyveres erők kötelékében kell keresni. Így közel áll hozzá a feladat, amit kapott, mégpedig, hogy a  HISTORY új, egész estés filmjében az amerikai haderő különleges harci járműveit kell bemutatnia. Többek közt egy Humvee terepjárót, amelynek tűzereje felér egy tankéval. Ezzel az epizóddal kezdődik az autózás szerelmeseinek szóló hónap, amely keretében minden kedden 21 órától hasonló témájú műsorral jelentkeznek. Látható lesz többek közt David Hasselhoff is, akivel volt szerencsém személyesen találkozni magyarországi látogatása alkalmával.

Mielőtt belecsapnék, engedd meg, hogy elsüssem pár kedvenc poénomat a színésszel kapcsolatban:

  • Egy kobra megcsípte Chuck Norrist. Öt nap szenvedés után meghalt – a kígyó.
  • Evolúció nincs, csak egy lista azokról az állatokról, amelyeket Chuck Norris életben hagyott.
  • Hány fekvőtámaszt tud lenyomni Chuck Norris? Az összeset.

Folytatnám még estig, azonban a hülyeségnek is van határa, az például már túlmutat ezen, hogy 2006-ban a szavazatokat gyűjtött a fél ország, hogy róla nevezzék el a Megyeri-hidat. Na, ez azért már sok!

Jöjjön a kilenc tételből álló lista,  amelyeket csak a legelvakultabb rajongók ismerhetnek.

1. Chuck Norris nem teljesített jól az iskolában, visszahúzódó volt és a sportban sem jeleskedett, mivel szülei elváltak, ő pedig apjához került, aki anyagi és alkoholproblémákkal küszködött.

2. Chuck Norris 6 harcművészetben is fekete öves. Dél-Koreában megismerkedett az ázsiai harcművészettel, majd hatszoros karate-világbajnok lett, és fekete öves taekwondóban, dzsudóban, kjokusinba, dzsúdzsucuban és tangszudóban. Továbbá ő volt az első nyugati 8 danos fekete öves mester.

3. Chuck Norris Chun Kuk Do (Egyetemes út) néven saját harcművészetet fejlesztett ki más ágak elemeinek és saját becsületkódexének egyesítésével. Sőt, ma már világbajnoksága is van.

Chuck Norris szemből fotózva

4. Chuck Norris eső filmjének stáblistáján nem is szerepelt, pedig Sharon Tate-tel játszott együtt a The Wrecking Crew című 1968-as vígjátékban.

5. Chuck Norris rögtönözte legendás harcjelenetét, amit Bruce Lee-vel vívott a mozivásznon. Lee egy kisebb szerepben figyelt fel az amerikai mesterre, a szárnyai alá vette, majd edzőpartnerek lettek. Együtt szerepeltek A Sárkány útja című 1972-es hongkongi filmben. Ott nem imitálták a küzdelmet, kajakra bevitték az ütéseket és a rúgásokat, de azért vigyáztak egymásra. Egy ütéstől mégis felrepedt Norris szemöldökén a bőr, de meg sem kottyant neki, a kamera forgott tovább.

6. Chuk Norris karatézni tanította Steve McQueent, akivel Bruce Lee révén ismerkedett meg. A színészlegenda arra bátorította, hogy járjon színjátszás-órákra és teljesítse ki filmes karrierjét. Érdekes fordulat, hogy együtt vitték Bruce Lee koporsóját.

7. Chuck Norris 1990-ben megalapított a Kickstart Kids nevű jótékonysági szervezetet, melynek keretein belül több mint 95 ezer amerikai iskolás ismerhette meg  a harcművészetet. Azonban a gyerekek testét, elméjét és személyiségét is edzették.

8. Chuck Norris nemcsak harcművészként és színészként sikeres, de még írói ambíciói is vannak. Írt két karate tankönyvet, egy edzésútmutatót, három önéletrajzi kötetet és még két western regényt is.

9. Chuck Norris az ötvenes és hatvanas években az amerikai légierőben teljesített szolgálatot katonai rendészként, többek között egy dél-koreai légi bázison.

Chuck Norris egy tank tetején állva

A Chuck Norris vs. harci járművek november 12-én, kedd este 21:00-kor látható a HISTORY-n. Ismétlés szerdán 16:10, vasárnap 10:50 és jövő hétfőn 3:45 órakor kerül műsorra.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat hírműsorát!

További hírek