Tovább fejlődött a Jeep Compass

Frissítve:
2020-06-05, 10:58

Új 1,3 literes benzinmotorral és magasabb szintű fedélzeti szolgáltatásokkal érkezik a Jeep megújult szabadidő-autója.

Az eredetileg Mexikóban készülő Jeep Compass gyártásának Olaszországba költözésével a szállítási határidő három hétre rövidülhet. A Melfiben készülő európai kivitel újdonsága a 130 és 150 lóerős kivitelben kérhető, a Jeep Renegadeből már ismert 1,3 literes, négyhengeres, benzines turbómotor. A gyengébb változat hatos kéziváltóval, az erősebb csak a dupla szárazkuplungos automatával kérhető, és a lényeg az, hogy a koromrészecske-szűrővel teljesítik az Euro 6D Final emissziós norma előírásait.

Jeep Compass

Mindkét benzines változat esetében az első kerekek mozgatják az autót, a Compass most először kínál automata sebességváltót elsőkerék-hajtású hajtásláncba, ezzel a modell megfizethetőbbé vált a C-SUV szegmensben. A globális kismotor-család nagy rugalmasságot tesz lehetővé, a jövőben vélhetően minden európai Jeep modellben ezt a moduláris megoldás is megtalálható lesz.

Jeep Compass 2020

A kínálatban továbbra is elérhető a 120 lóerős, 320 Nm-rel rendelkező 1,6 literes dízelmotor, amelyet immáron SCR katalizátorral szerelnek. A globális kismotor-család 190 és 240 lóerős kivitelei az új Compass 4xe modellekhez érhetők el, összkerékhajtással.

Jeep Compass interior

A Jeep Compass Uconnect fedélzeti rendszere megújult, sőt, új stíluselemekkel frissült a modell. Öt új karosszériaszínt és egyedi keréktárcsákat kapott, a fekete tetőlemezzel társítva a Melfiben készülő modellek rendelhetők elefántcsont gyöngyház, Colorado piros, Italia kék, Shade kék és Techno zöld metálfényezéssel.

Az új benzin- és dízelmotorokkal szerelt Jeep Compass európai értékesítése júniusban veszi kezdetét, majd az év második felében érkeznek a piacra a 4xe kivitelek.

Kapcsolódó írások

Az 1963-as Jeep Wagoneer elölről fotózva
2020. január 03.
Lassan 6 évtizedre tekint vissza a luxus SUV-ok története.
1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit

További hírek