A Toyota megépítette a zöld pokol japán változatát

Közzétéve:
2019-05-03, 05:11

A Toyota ünnepélyesen megnyitotta az új tesztközpontját, amelynek része lesz egy aszfaltcsík, amelyet a Nordschleife ihletett

A Nürburgring Nordschleife egy olyan karakterisztikájú pálya, ahova rengeteg gyártó előszeretettel viszi tesztelni utcai, illetve versenyautóit. A japán cég is ezek közé tartozott eddig, úgy tűnik, hogy hamarosan a saját otthonában is létre tud hozni hasonló körülményeket a határok feltérképezésére. A márka ugyanis korábban bejelentette, a napokban pedig ünnepélyes keretek közt meg is nyitotta a Toyota Technical Center Shimoyama elnevezésű tesztközpontját úgy, hogy az építkezés várhatóan csak 2023-ra fejeződik be.

A Toyota Technical Center Shimoyama megnyitójának egyik pillanata szemből

A 650 hektár összterületű létesítményben több laboratórium is helyet kap. Ezen felül különböző speciális pályákon lehet majd vizsgálni az új modelleket, valamint vezetéstechnikai tréningek lebonyolítására is alkalmas lesz. A határok próbálgatását egy 5,3 km hosszú, dombos, kanyargós aszfaltcsíkon tehetik majd a pilóták és a mérnökök, amely 75 méternyi szintkülönbséget foglal magában, amellyel a legendás zöld pokol tulajdonságait próbálják leutánozni.

Két Toyota modell szemből fotózva

A nyomvonal kialakításában csaknem 50 ember vesz részt, köztük mérnökök és versenyzők találhatók elég szép számban. Az egyenesek és kanyarok kialakításában elsősorban a helyi topográfiát veszik figyelembe. Ennek oka, hogy terület növényvilágát nem akarják túlzottan megzargatni, ezért a 70%-át érintetlenül hagyják.

A beruházás összesen 300 millió jenbe, vagyis átszámítva nagyjából 758 millió forintba fog fájni. Az Aichi prefektúrában található tesztközpontban közel 3 300 mérnök és tesztpilóta dolgozik majd a fejlesztéseken.

A Toyota tesztpályájának egyik kanyarja

"Az egyre jobb autók gyártásának érdekében folytatjuk a különböző fejlesztéseket az utazási élmény még jobbá tételének is fontos szempont. Öt kontinensen futnak különböző projektjeink, valamint a világ minden táján végzett vezetési teszteknek köszönhetően rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk. A tapasztalatokból merítve több próbaútvonalat reprodukáltunk, így a legszélsőségesebb körülmények közt is meg tudjuk cibálni az új modelljeinket. Nem utolsó sorban pedig könnyebb lesz olyan autókat fejleszteni, amely a vezetés igazi élményét hordozza magában - mondta a Toyota elnöke, Akio Toyoda.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.
Új Corolla ütközik a régivel. Túlélted volna?
2017. május 19.
Az autók biztonságtechnikai szempontból is forradalmi fejlődéseken mentek keresztül. De vajon egy új autóban nagyobb az esély a túlélésre?
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?
A legőrültebb autók a 2017-es tokiói autószalonról
2017. november 02.
A japánoktól Európába egészen visszafogott modellek jutnak csak el, de a galéria bemutatja azt is, mit tudnak kihozni magukból, ha a saját közönségüknek gyártanak