szombat - 2023. június 10.
21.5 °C
szórványos felhőzet
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Tulajdonost cserél a lerobbant állapotú Ikarus-telep

2019. augusztus 21. | 13:30

Nem kínai piac lesz a helyén!

Júliusban a XVI. kerületi önkormányzat sikeresen értékesítette az Ikarus ipari parkot egy árverésen, a licit nyertese egy magyarországi bejegyzésű, kínai tulajdonú vállalkozás lett. Erről a kerület polgármestere számolt be egy videó-interjúban.

A kínai-magyar gazdasági kapcsolatok több szakértője is úgy nyilatkozott, hogy a BYD, Kína vezető elektromos és hibridautó gyártója vehette meg Budapest egyik legnagyobb és legrosszabb állapotban lévő ipari parkját. A BYD-ról azt kell tudnod, hogy már hosszabb ideje jelen van Magyarországon, a cég 2017 áprilisában nyitotta meg első itteni üzemét.

Attól nem kell tartani, hogy a kínaiak felszámolják a telepet, nem lesz ott kínai piac. Helyette elektromos autókat összeszerelő üzemet létesítenek majd a területen, ha minden igaz.

Az új tulajdonos az összeszerelő üzem mellett egy kínai logisztikai központot is fel szeretne húzni a telephelyen, plusz kínai áruk elosztó raktárbázisát hozna ott létre. Kulturális elképzeléseik is lehetnek a kínaiaknak, legalábbis erre utal az, hogy az Ikarus kultúrházat is megvásárolták - aztán persze lehet, hogy teljesen átalakítják az épületet. Az új vevő szeptemberben, vagyis néhány nap múlva veszi birtokba a területet.

A Fiat teljesen átalakítja modellkínálatát 3D-s Head-up display lesz a Jaguar Land Rover autóiban

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!