Új dizájnt alakít ki a Seat

Frissítve:
2018-11-04, 06:32

Ezzel szeretnék jobban megkülönböztetni autóikat a többi Volkswagen-csoportos társuktól

A spanyol gyártó bejelentette, hogy 2019-ben egy teljesen új formavilág felépítésébe kezdenek, mellyel az a fő céljuk, hogy járműveik sokkal jobban elkülöníthetők legyenek a konszern többi modelljétől. Ez nem egy rossz elgondolás, hiszen egy ideje kezdenek a Volkswagen-csoport tagjai ugyanolyan sablonosak lenni.

Seat EV koncepcio

Az új dizájn első hírnöke a következő generációs Leon tanulmányautója lesz, melyet 2019 márciusában mutatnak be a nagyközönségnek a Genfi Autószalonon. A Seat formatervezési vezetője, Alejandro Mesonero-Romanos elmondta, el fogják hagyni a jelenleg a márkára jellemző éles vonalak nagy részét, és a jövőbeni formatervek sokkal inkább kiforrottak lesznek.

„Elkanyarodunk az élektől és az egyenes stílustól. A Leon 2012-es bemutatása óta fejezzük ki a precizitásunkat kemény és éles vonalakkal, de ennél sokkal jobban különböznünk kell a Volkswagen-csoport többi modelljétől.” – mondta Mononero-Romanos.

Ez egy érdekes állítás, hiszen ha megvalósítják az elképzeléseiket, akkor a Leon teljesen el fog különülni a Volkswagen Golf és az Audi A3 kettőstől, ezzel némi izgalmat csempészve a kompakt ferdehátúak mezőnyébe.

Seat Leon kémfotó elölről

„Sokkal kevesebb lesz a vonalzóval húzott egyenes, melyek csak elfutnak A pontból B pontba. Több merészséget szeretnénk vinni autóinkba, olyan domborulatokkal, melyeket meg kell tapintani ahhoz, hogy az ember teljesen megértse őket. Valami olyasmit alkotunk, ami érzelmekkel teli.” – tette hozzá a Seat tervezési vezetője.

Hosszabb lesz a Leon esetében a tengelytáv, sokkal rövidebb túlnyúlásokkal. Magasabbra húzzák az övvonalat, mely által karcsúbb lesz az autó oldala. Ezekre a formákra segítenek rá a nagyobb méretű felnik is. A hírek szerint az elektromos autóik sem fognak különbözni látvány szempontjából.

A Seat háza táján kezdenek jól alakulni a dolgok, hiszen a 2017-ben 8,5 százalékkal emelkedtek az eladásaik az azt megelőző évhez képest. Jelenleg azonban 1,9 százalékos profitot termel a vállalat, ami nem mondható kifejezetten soknak. A legtöbbet most a Leontól várják, mely nem is teljesít rosszul az elmúlt időszakban.

Seat Leon kémfotó oldalról

Forrás:

Kapcsolódó írások

Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?
piros Seat Arona TGI
2018. október 02.
A Párizsi Autószalonon debütál a legújabb Seat Arona, az első olyan SUV, amelyet sűrített földgáz (CNG) hajt.
Seat Leon
2018. október 18.
A Volkswagen-csoport tulajdonában álló leányvállalat a 2019-es Genfi Autószalonon szeretné bemutatni a megújuló SEAT Leont
két Cupra Ateca, fentről fotózva
2018. október 31.
Az új CUPRA Ateca egy nagyteljesítményű SUV modell, amellyel a SEAT-ból kivált almárka kíván bemutatkozni a piacon.