2019. június 08. | 13:49

A megújult Audi A6 Allroad bemutatja, milyen az, amikor egy luxusautó aszfalton és terepen egyaránt otthonosan mozog

Az A6 Allroad quattro huszadik évfordulóját ünnepli, ugyanis 1999-ben mutatta be az Audi az Avant rendkívül sokoldalú változatát. Az autó különböző megjelenéssel és még jobban testreszabható felszereltségi variációkkal igyekszik kielégíteni az időről-időre változó fogyasztói igényeket.

Az autóról képeket ide kattintva találsz.

A negyedik generációs Allroad quattrót a Volkswagen konszern híres, nevezetes MLB platformjára építették, amely elsőkerekes, illetve összkerék-meghajtású járművek architektúrájaként tud szolgálni. Az említett padlólemezt úgy alakították ki, hogy a különféle villanyosított hajtáslánc-berendezések is helyet kaphassanak az autó aljában, továbbá ügyeltek arra is, hogy némileg növekedjen a hely az utastérben.

Az európai piacon az Audi háromféle, 3,0 literes hathengeres TDI motorral kínálja a megújult A6 Allroadot. A széria nyolcfokozatú Tiptronic automata váltóval funkcionál. Az erőforrások közül a legkisebb a 45 TDI-ként elnevezett egység, ami 231 lóerős és 500 Nm forgatónyomaték leadását viszi véghez. Az üzemanyag-fogyasztás 100 km-en gyári adatok szerint 5,9-5,8 liter környékén alakulhat. A nullszázas gyorsulást ezzel a kialakítással 6,7 másodperc alatt viszi véghez az Audi A6 Allroad.

A soron következő motor nem más, mint az 50 TDI, mely 286 lóerős, ehhez pedig 620 Nm nyomaték társul, amit 2 250 és 3 000 percenkénti fordulatszám-tartományban képes leadni a gépezet. A végsebesség 250 km/h-ra korlátozódik, álló helyzetből pedig 5,9 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t az autó.

A kínálat csúcsát az erőforrások tekintetében az a 3,0 literes TDI egység jelenti, mely 349 lóerővel, valamint 700 Nm-rel bír. Teljes nevén az Audi A6 Allroad quattro 55 TDI le tudott faragni a legutóbbi, 5-9 másodperces sprintidőből 7 tizedet. Mindhárom erőforrás lágy hibrid kiegészítéssel lesz teljes, az akkumulátorok fékezés során nyerik vissza a szükséges energiát, hogy töltődni tudjanak.

A kítűnő hangzás végett az utastér kérésre Bang & Olufsen audiorendszerrel is felszerelhető, mely 19 hangszórót és egy mélynyomót foglal magában. Az autón okostelefon segítségével is könnyen véghez lehet vinni beállításokat, ehhez csupán a myAudi applikáció letöltése szükségeltetik.

Az Audi különkiadással is készül az évforduló alkalmából, melynek a „20 years allroad edition” nevet adták. A negyedik generációs Audi A6 Allroad 2019 nyarától elérhetővé vált Európa piacain.

Ha egy családi Audi vásárlásán gondolkozol, nézz körül a Pannonhandel.eu weboldalán, ahol rengeteg, jó állapotoban lévő modell közül válogathatsz. Keresd a Pannonhandel Zrt. munkatársait (+36 20 262 22 62, info@pannonhandel.eu) bizalommal, és kérj ajánlatot a számodra megfelelő Audi modellre!