Új járművekkel bővült a MOL Limo flottája

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-08-06, 08:45

A tisztán elektromos autó a városi közlekedésen kívül a vidéki utazásokhoz is jó.

Most már a MOL Limo flottájában is elérhető a Hyundai Kona Electric (összesen 30 darab), amelyből már több mint 100 ezer példány készült Koreában és Csehországban. Az ismert autómegosztó a Kona Electric kisebb, 39 kWh-s akkupakkal ellátott kivitelét rendelte meg.

Hyundai Kona Electric modellek

A 39 kWh-s akkumulátor által biztosított hatótávnak köszönhetően az elektromos Hyundai modellek városi használatra mindenképpen kiválóak, de akár a vidéki utakhoz is ideálisak. A havidíjas felhasználók 95 forintos percdíjért vehetik igénybe a kocsit, de az alkalmi felhasználóknak sem kell ennél sokkal többet fizetniük (119 forint/perc). Ha a percdíj túllépi a napidíj összegét (ez hosszabb bérlés esetén fordulhat elő), akkor az autó napidíjas bérletre vált, így 15.999 forintért cserébe egész napra a felhasználóé lehet a Kona (ez az összeg megemelkedik 100 kilométer feletti használat esetén, azt átlépve életbe lép a 49 forintos – előfizetők esetében 39 forintos – kilométerdíj).

A Hyundai Kona Electric egyetlen feltöltéssel több mint 305 kilométert (WLTP) tud megtenni, de a klímahasználatból és/vagy az egyéni vezetési stílusból adódóan a hatótáv kevesebb is lehet. Az autók ülés- illetve kormányfűtéssel és tolatókamerával is rendelkeznek, vezetés közben pedig összekapcsolhatjuk okostelefonunkat (már ha van) a kocsi multimédiás rendszerével, ugyanis a Konák esetében az Android Auto és az Apple CarPlay funkció is elérhető.

Hyundai Kona Electric a MOL Limo színeiben

A MOL Limo flottájában a Kona Electric lett az 5. tisztán elektromos modell a Volkswagen e-UP, a Smart EQ ForTwo, a Smart EQ ForFour és a BMW i3 után.

„A MOL Limo flottájának új tagja, a Hyundai KONA EV igazi sikermodell, és számos területen bizonyított már. A használók egy olyan jól használható, praktikus és vonzó megjelenésű, ráadásul környezetbarát autóval utazhatnak, amely semmiféle kompromisszumot nem igényel a használat során. Büszkék vagyunk arra, hogy a MOL Limo ezt a kiváló terméket és a márkánkat választotta” – mondta Kovács Pál, a Hyundai Hungary ügyvezetője.

Elektromos autót vásárolnál? Ne habozz tovább, és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36203663447) vagy e-mailben!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  
olcsó elektromos Dacia
2020. február 14.
Azt azonban még nem tudni, hogy pontosan hogyan fog kinézni vagy milyen lesz az autó. De elképzelések már vannak!

További hírek