Új modellekkel frissíti kínálatát a Ferrari

Közzétéve:
2019-07-23, 17:44

A Ferrari szélesebb közönséget próbál bevonzani, ennek érdekében frissítik a kínálatukat az olaszok.

Társszerző: Hajdu Balázs

A Ferrari szélesíti termékkínálatát, és új modelleket is szeretnének bemutatni. Enrico Galliera, az olasz autógyár kereskedelmi és marketing igazgatója elmondta, hogy a meglévő autók mellé új szegmensekben is be tudnak mutatkozni – ez alatt pedig nem csak a 2022-re ígért SUV-t érti.

„Szeretnénk sokkal kevésbé kiszámíthatók lenni. Jelenleg a jövő autóinak tervezési fázisában vagyunk. A közelmúltban bemutatott SP90 Stradale például nem szerepelt korábban a kínálatunkban. Szélesebb körben elérhető, valódi szuperautó. Célunk, hogy új közönséget tudjunk bevonzani, miközben megtartjuk járműveink exkluzivitását” - mondta Galliera.

Ferrari oldalról

A Ferrari már korábban megerősítette, hogy öt bemutatóval készül az idei évre. Már láthattad az F8 Tributo és SF90 Stradale modelleket, a másik három egyelőre nem ismert. Az egyik a 812 Superfast lenyitható tetejű változata lehet, a másik kettő viszont új szegmensekből érkezhet.

„2019-ben öt bemutatót tervezünk. Szeretnénk új szegmensekben is bemutatkozni. Vannak ugyanis olyan vásárlók, akik valami különlegest, valami mást akarnak. A Portofino például nem egy csúcsteljesítményű Ferrari, hanem egy elegánsabb, kényelmesebb típus. Ideális választás azoknak, akik Ferrarit akarnak, de félnek a túlzottan nagy sebességtől. Ahogy a mondásunk is szól: „Különleges Ferrarit a különleges Ferrarisoknak” - folytatta gondolatait az olaszok kereskedelmi és marketing főnöke.

Ferrari modellek

„Ez a stratégiánk a jövőre nézve. Nem szeretnénk mindig ugyanazokat az autókat gyártani. Növekedést várunk, ám ehhez újdonságokra is lesz szükségünk. Úgy látjuk, van még tér a csúcskategóriás, drága autók szegmensében is. Az SF90 a kínálatunk többi tagjánál 25%-kal drágább” - tette hozzá Galliera.

A Ferrari 9251 autót adott el 2018-ban, idén várhatóan magasabb mutatót produkálnak majd. 2022-ben mutatják be az olaszok SUV modelljét, mely 15 ezer fölé növelheti az értékesített járművek számát.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Autók az 1950-es évekből
2018. október 23.
Október 23-a alkalmából az Alapjárat bemutat 23 autót, melyek nagy hatással voltak az ’50-es évek motorizációjára
Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso
2019. július 07.
A 250-es volt a Ferrari egyik leghíresebb szériája, sorra zsebelték be a sikereket a versenypályákon, de az utcai változatok sem merültek a feledés homályába!
A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót
2017. szeptember 15.
Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika
1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt