Új, sportos csomagokkal jön a Fiesta

Frissítve:
2018-11-09, 16:18

Az ST-Line kivitelek hamarosan két új színösszeállításban érhetőek el

Ahogy az előző generációs Fiestából, úgy az új szériából is megcsinálták az ST-Line Red és Black Edition kiviteleket. A modellcsaládot 2016-ban vezette be a Ford azon vásárlók számára, akik szeretnének az alapmodelleknél valamivel sportosabb megjelenésű autókat hajtani, ám nincs szükségük a Performance modellek keménységére és erejére.

Ford Fiesta ST-Line Black Edition

A három- és ötajtós kivitelben is elérhető ST-Line modellek látványos szpoilereket és feketére fújt, vörös karimájú 17 colos kerekeket kaptak. A Red Edition-ön Race Red fényezés látható, rajta pedig matt fekete versenycsíkok fényes fekete szegélyekkel. A Black Edition pedig Panther Black fényezést és szintén matt fekete csíkokat kapott, fényes vörös szegélyekkel.

Az egyedi kiegészítőkből a beltérben sincs hiány, a bőr-szövet sportüléseken is megjelennek a vörös elemek, valamint az összes kárpitot vörös cérnával varrták. A lecsapott aljú bőr sportkormány és a váltógomb is megkapta a vörös szegélyeket, ahogyan az ajtóbehúzókon és a műszerfalon is több helyen visszatér ez a minta.

Ford Fiesta ST-Line Red Edition

Az autókban a Ford SYNC 3 rendszere dolgozik, mely Apple CarPlay és Android Auto rendszerekkel is kompatibilis, a nyolccolos érintőképernyőről pedig könnyedén kezelhetőek az egyes funkciók. A hangzásra is adott a gyártó, hiszen tíz hangszórós Bang&Olufsen hangrendszert kaptak az ST-Line Fiesták, a mélynyomót pedig a csomagtartóba építették be.

A LED-es nappali menetfények és hátsó lámpák mellett ezeket a modelleket sávtartó asszisztenssel, visszagurulásgátlóval, ütközésre figyelmeztető gyalogosfigyelővel, táblafelismerővel, adaptív tempomattal és holttélfigyelővel is felszerelik. A sportosabb hangolású futóműhöz 1,0 literes EcoBoost motorok kérhetőek 140 lóerős teljesítménnyel.

Ford Fiesta ST-Line Black Edition felni

Természetesen az ST-Line kivitelek mellett az ST sportváltozat is elérhető az új Fiestából, melyben egy 1,5-ös háromhengeres dolgozik 200 lóerővel. Itt már a futómű és a kormányzás karakterisztikája is jóval sportosabb. Ebből a szériából viszont nem lesz RS kivitel, hiszen a Ford bejelentette, nem látja szükségesnek az ST fölé behozni még egy szintet.

Ford Fiesta ST-Line beltere

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
1965 Mercury M-100, piros, pickup, elölnézet, oldalnézet, jobbról, RM Sotheby’s
2019. december 26.
1965-ben a Mercury kanadai divíziója bemutatta a 4. generációs M-100-as pickup átdolgozott változatát. A kistehert csak Kanadában értékesítették, ami sokban egyezett a vele kortárs Ford F-100-assal

További hírek