Új, sportos csomagokkal jön a Fiesta

Frissítve:
2018-11-09, 16:18

Az ST-Line kivitelek hamarosan két új színösszeállításban érhetőek el

Ahogy az előző generációs Fiestából, úgy az új szériából is megcsinálták az ST-Line Red és Black Edition kiviteleket. A modellcsaládot 2016-ban vezette be a Ford azon vásárlók számára, akik szeretnének az alapmodelleknél valamivel sportosabb megjelenésű autókat hajtani, ám nincs szükségük a Performance modellek keménységére és erejére.

Ford Fiesta ST-Line Black Edition

A három- és ötajtós kivitelben is elérhető ST-Line modellek látványos szpoilereket és feketére fújt, vörös karimájú 17 colos kerekeket kaptak. A Red Edition-ön Race Red fényezés látható, rajta pedig matt fekete versenycsíkok fényes fekete szegélyekkel. A Black Edition pedig Panther Black fényezést és szintén matt fekete csíkokat kapott, fényes vörös szegélyekkel.

Az egyedi kiegészítőkből a beltérben sincs hiány, a bőr-szövet sportüléseken is megjelennek a vörös elemek, valamint az összes kárpitot vörös cérnával varrták. A lecsapott aljú bőr sportkormány és a váltógomb is megkapta a vörös szegélyeket, ahogyan az ajtóbehúzókon és a műszerfalon is több helyen visszatér ez a minta.

Ford Fiesta ST-Line Red Edition

Az autókban a Ford SYNC 3 rendszere dolgozik, mely Apple CarPlay és Android Auto rendszerekkel is kompatibilis, a nyolccolos érintőképernyőről pedig könnyedén kezelhetőek az egyes funkciók. A hangzásra is adott a gyártó, hiszen tíz hangszórós Bang&Olufsen hangrendszert kaptak az ST-Line Fiesták, a mélynyomót pedig a csomagtartóba építették be.

A LED-es nappali menetfények és hátsó lámpák mellett ezeket a modelleket sávtartó asszisztenssel, visszagurulásgátlóval, ütközésre figyelmeztető gyalogosfigyelővel, táblafelismerővel, adaptív tempomattal és holttélfigyelővel is felszerelik. A sportosabb hangolású futóműhöz 1,0 literes EcoBoost motorok kérhetőek 140 lóerős teljesítménnyel.

Ford Fiesta ST-Line Black Edition felni

Természetesen az ST-Line kivitelek mellett az ST sportváltozat is elérhető az új Fiestából, melyben egy 1,5-ös háromhengeres dolgozik 200 lóerővel. Itt már a futómű és a kormányzás karakterisztikája is jóval sportosabb. Ebből a szériából viszont nem lesz RS kivitel, hiszen a Ford bejelentette, nem látja szükségesnek az ST fölé behozni még egy szintet.

Ford Fiesta ST-Line beltere

Kapcsolódó írások

Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban
A Ford 2 plug-in hibridet szán a kínai piacra
2017. április 07.
A Ford felfedte terveit a kínai piaccal kapcsolatban, hogy 2025-re széles palettával rendelkezzenek az elektromos, plug-in hibrid és egyéb elektromos járművekkel
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?
Az új 2018-as Ford Focus: az első hivatalos képek
2018. január 07.
A következő generációs Focus hamarosan megérkezik. A hivatalos teaserek már napvilágot láttak, melyek már láttatni engedik a részleteket.