2023. november 27. | 10:07

A Fővárosi Közgyűlés a november 29-ei ülésen szavazhat több javaslatról, amelyek közt a parkolási rendszer módosításai is szerepelnek.


FRISSÍTÉS (11.30.): A szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés ellenszavazat nélkül fogadta el a javaslatot, amely a parkolási zónák kiterjesztéséről is döntött.


Szerdán születhet meg a döntés arról, hogy milyen területekre terjesztik ki a fizetős parkolási zónákat Budapesten. A javaslatcsomagban szerepelnek budai és pesti kerületek is.

A IX. kerületben a C-jelű övezetet a Vágóhíd utca – Üllői út Könyves Kálmán Körút – Soroksári út által határolt területtel bővítenék. A XII. kerületben a 9814/9 helyrajzi számú ingatlan (Istenhegyi út – Németvölgyi út találkozásánál) átkerülne „B” övezetből „A” övezetbe, itt tehát drágulásra van kilátás.

A XIV. kerületben szintén a C-övezetet bővítenék, itt a Csömöri út – Rákospatak u.– Vezér u. – Egressy út – Lőcsei út – Szugló u. – Fűrész u. – Bosnyák u. – Lőcsei út – Csömöri út által határolt terület, valamint az Örs vezér tér 11-20. mögötti terület válik fizetőssé a tervezet szerint.

Még tavaly augusztusban írtunk arról, hogy több kerületben is bővíteni tervezik a fizetős övezetek méretét. Erről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

A II. és a XII. kerületben pedig módosították azt, hogy ki parkolhat le egyes zónákban. Ennek célja az volt, hogy a helyi lakosoknak kizárólagos parkolási lehetőséget biztosítsanak.

Egyébként még 2022 nyarán jelentették be az egész Budapestet érintő parkolásidíj-emelkedést. Volt olyan terület is, ahol 100 százalékos áremelés volt tapasztalható.

Google Street View