A Fiat évek óta retró megjelenéssel vértezi fel az 500-ast, ideértve a közelmúltban bevezetett új elektromos változatát is. A tervezők most pedig egy másik modellt is elővennének a nosztalgiázni vágyóknak, ez pedig nem más mint a 126-os Fiat, vagyis a kispolszki.

Először 1972-ben debütált az 500-as utódaként és egészen 2000-ig gyártották. Ez idő alatt több mint 4,7 millió darabot adtak el belőle. A jármű különösen népszerű volt Lengyelországban, mivel a Polski-Fiat cég szerelte össze. Így nem meglepő, hogy Magyarországon is sokan szerették, mivel elérhető, gazdaságos és kicsi volt. Ez nem változott a mai napig így nem meglepő, hogy visszahoznák a szellemét. Az 500e új elektromos platformja tökéletes alapjául szolgál az új projektnek.

A Fiat Polski 126p

Az itt található renderelt kép mutatja, hogyan is nézne is az új 126-os, az eredmény pedig csodálatos. Hasonlóan az eredetihez, elegáns és egyszerű vonalak határolják. A modern LED-ekkel pedig páratlan elegyet alkot. Biztos vagyok benne, hogy nem fáznának rá, ha tényleg újjáélesztenék, végülis az új elektromos platform még jobban megérné, ha több típust építenének fel rá.

Az új elektromos Fiat 126 renderelt képe

Ahhoz pedig kétség sem fér, hogy ez egy élhető konstrukció lenne, nézd csak meg a Fiat 500e-t, amely 3,63 méter hosszú és a 42 kWh-s akkumulátornak köszönhetően körülbelül 320 km-es hatótávval rendelkezik.

Szüleimnek is volt  régen egy bordó kispolszkija, amennyire én emlékszem rá, volt egy hangulata az autónak. Anyukám elmondása szerint tök jót aludtam a hátsó ülésen a hangjára...