Utaznál hétvégén? Még ma vedd meg az autópálya matricádat!

Közzétéve:
2019-05-03, 10:13

Egész hétvégén szünetel az autópálya matrica értékesítése, de büntetni azért fognak, ha nem rendelkezel vele

2019. május 4-én szombaton este 20:00-tól május 5. vasárnap reggel 8:00-ig szünetel a komplett autópályamatrica értékesítés. Sem telefonon, sem fedélzeti eszközökről, sem online, sem személyesen, sem sehogy sem fogsz tudni autópályamatricát vásárolni vagy egyenleget feltölteni. Ennek oka, hogy a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. informatikai rendszerfejlesztést és karbantartást hajt végre a megadott időszakban.

Autópálya matricára figyelmeztető tábla

A jelzett időtartam alatt semmilyen módon nem lehet majd útdíjat, vagy pótdíjat fizetni, azonban a fedélzeti eszközökkel közlekedők útdíjbevallásai a karbantartás után feldolgozásra fognak kerülni. Az értékesítés szüneteltetése alatt is kötelező lesz a fizetős szakaszokért járó díjat befizetni, nem mentesülsz alóla. Így ha matrica nélkül veszed igénybe valamelyik fizetős aszfaltcsíkot, biztos lehetsz benne, hogy jön majd a csekk. Még jó, hogy a VÉDÁK nem alszanak!

Tehát a megoldás a hétvégén autópályázni vágyóknak/kényszerülőknek, hogy még ma, vagy legkésőbb szombat este 8 óráig vásároljátok meg a matricákat, és kérjétek attól a dátumtól, ahonnan utazni szeretnétek. Az autópályamatricák beszerzésének folyamata nem változik, megteheted SMS-ben, online, okoskészülékeden keresztül, vagy személyesen az értékesítési pontokon benzinkutakon. Ha pedig a hétvégén olyan útdíjjal kapcsolatos problémád lenne, amihez az ügyfélszolgálatot kell hívd, akkor inkább az se legyen vasárnap reggel 8:00-ig, mert nem nagyon működik majd az a részleg sem.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Autópálya matrica figyelmeztető tábla
2020. március 20.
Informatikai fejlesztés miatt 00:00-tól 4:00-ig leáll az e-matrica vásárlás a hétvége második napján.
Autópálya matrica tábla
2019. november 28.
Jövő héttől már lehet 2020-as megyei matricát venni.

További hírek