A forgalommal szembeni közlekedés képében egy nagyon sajnálatos trend bontakozott ki a magyar utakon az elmúlt időszakban, a Magyar Közút kamerái hétről hétre olyan szabálysértéseket rögzítenek, melyeknek meg szabadna történniük. Mégis bekövetkeznek.

Az egyik legfrissebb eset július 25-én az M4-es autópályán történt, amit egy fedélzeti kamera is rögzített. A szabályosan közlekedő sofőr észlelte, hogy a másik autós a forgalommal szemben közlekedik, lassított és elkezdett villogni rá, próbálta megállítani, hogy jelezze a bajt. Erre a másik autós is elkezdett villogni, biztos ki lehetett akadva, hogy mindenki rávillant…

„Ami a legdurvább, hogy az esetek többségében nem arról van szó, hogy valaki véletlenül rossz irányban hajtana fel a pályára, hanem egész egyszerűen valamilyen oknál fogva úgy döntenek ezek a sofőrök, hogy megfordulnak az autópályán és forgalommal szemben közlekednek általában a következő kihajtóig, tehát teljesen tudatos akciókról beszélhetünk” – jelezte a közútkezelő.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire életveszélyes szembemenni a forgalommal, véletlenül se kövessük ezeket a példákat.