2021. június 14. | 11:38

A színész 2001 óta alakítja Dominic Toretto szerepét a filmvásznon.

Nemsokára a mozikba kerül a Halálos iramban-franchise kilencedik része. Az akciófilmsorozat főszereplőjét alakító Vin Diesel az Associated Pressnek adott interjújában elmondta, hogy az „F9” után még két film készül, azokkal záródik le az ismert saga.

Diesel elmondta, hogy a Universal Pictures két lezáró részben gondolkozik, hogy legyen elég idő elvarrni a szálakat. A színész szerint a két szakaszra bontott finálé első része 2023-ban, a második része pedig egy évvel később, 2024-ben kerülhet a mozikba.

„Minden történet megérdemel egy méltó lezárást, ez erre a sorozatra is érvényes. Tudom, hogy az emberek úgy fogják érezni, hogy nem kell véget érnie, de szerintem egyszer minden jó dolognak véget kell érnie. Vannak okai annak, hogy lesz befejezés. Amikor elmondtam a lányomnak, hogy pontot teszünk a sztori végére, elsírta magát” – nyilatkozta Diesel, amikor a franchise jövőjéről faggatták.

Diesel a franchise első filmje óta Dominic Toretto szerepét alakítja. A filmek rengeteg pénzt hoztak a stúdió konyhájára, a nyolcadik és a hetedik rész is több mint 1 milliárd dollár bevételt termelt. Az akciófilmekben Diesel mellett számos más híres színész is feltűnt, köztük Michelle Rodriguez, Dwayne „The Rock” Johnson, Tyrese Gibson, a rapper Ludacris, Jordana Brewster, Jason Statham és a néhai Paul Walker. 2019-ben Johnson és Statham szerepelt a franchise első spinoff filmjében, a Halálos iramban: Hobbs & Shaw című alkotásban, amely világszerte 180,8 millió dollár bevételt hozott a debütálásakor.

A Universal a járvány miatt többször is elhalasztotta az „F9” bemutatóját. Az új film nemcsak a rajongók egyik kedvencét - Sung Kang Hanját - hozza vissza, hanem a történet szó szerint egy autót is felküld az űrbe. Várhatóan ez lesz az idei nyár egyik legnagyobb sikerfilmje.

Justin Lin rendező elmondta, hogy a saga befejezésének ötlete egy Diesellel folytatott beszélgetés során merült fel, aki immár nyolc filmben játszotta el a főszerepet.

"Összeültünk, és Vin azt mondta, el kellene gondolkodnunk a saga lezárásán. A kilencedik rész egyfajta felvezetése az utolsó fejezetnek. Mindent átkonfigurálunk, hogy a következő két filmmel lezárjuk ezt a csodálatos utazást” – mondta Lin, aki több Halálos iramban filmet is rendezett.

Diesel szerint a Halálos iramban filmek hosszú utat jártak be, de végre látja a célvonalat.

„Ez a történet szépen lassan emelkedett fel a betonról, és sikerült túlszárnyalnia minden más filmes franchise-t. De a produkciónak lelke van, és ennek a léleknek lassan pihenésre van szüksége” – mondta Diesel.