Gyerekülések 40-85 cm-ig vagy 1 éves korig

Következő

A kategória nyertese összesen 1,7 pontot szedett össze, ami bár elsőre alacsonynak tűnhet, itt a kevesebb pont a jobb eredmény. A Joie i-Snug 2 + i-Base Advance ülés majdnem átcsúsznak a nagyon jó kategóriába, miközben a második legolcsóbb opció a listán.

Nagyon biztonságos és könnyed ülés, amelynek ISOFIX-es talpa van. Ez azért is jó, mert moduláris, más gyerekülés is rögzíthető rá könnyedén - persze márkán belül. A kagyló jó mély és kényelmes, cserére csak akkor van szükség, ha a gyermek feje már túllóg az ülés tetején.

Biztonsági foka mind frontális, mind oldalütközés esetén magasnak mondható, az ülés végig stabil maradt. A gyermek pozíciója az ülésben remek, a kilátása megfelelő amellett, hogy végig kényelemben utazhat.

A második legjobb értékelést egy dupla olyan drága ülés kapta, ami legalább olyan stabil és biztonságos minden helyzetben az értékelés szerint. Szerelhetősége és kényelme ugyanúgy remek, mint az első helyzetté, viszont határozottan helyigényes, lehet, hogy egy kompakt autó középső ülését egyenesen kínpaddá teszi, ha egyáltalán használható marad.

A lista utolsó helyezettje szintén egy moduláris platformra került az elsővel együtt. Érdekessége, hogy menetirány szerint keresztbe utazhat benne a gyerek, így a mellette ülő szülő könnyedén hozzáfér. Cserébe viszont egy komplett térfelet elfoglal a hátsó padból.

gyerekülésteszt
Gyerekülések 1 éves korig | Forrás: ADAC
Következő
Depositphotos