Gyerekülések 40-105 cm-ig vagy 4 éves korig

Következő

Ezt a kategóriát szintén a Joie gyerekülései nyerték. Ezek az i-Harbour és i-Base Encore nevű modellek, amelyek bár nem olcsók 500 euró (kb. 188 ezer forint) körüli árukkal, de magasfokú biztonságot nyújtanak a kategóriában.

Az ülés akár menetiránynak előre és szemben is beszerelhető, illetve ma már megszokott módon, rendelkezik ISOFIX-rögzítőkkel is. Mind frontális és oldalütközésnél is megfelelő védelmet nyújt, viszont érdekes, hogy az ADAC értékelése szerint nem annyira stabil a rögzítése.

Beszerelni és kezelni egyszerű, a gyerek becsatolása már okozhat gondokat. Az autóban nem foglal sok helyet és párnázása is kényelmes, az ülő helyzet nem olyan jó és a gyerek kilátása sem az igazi az értékelés szerint.

Valamivel egyszerűbb lehet használni a lista közepéről a Britax Römer Dualfix Plus gyerekülést. Ennek a felső része a tartószerkezethez képest forgatható, így könnyebb a gyermeket kivenni és belerakni, illetve be- és kicsatolni.

Szintén nagyon biztonságos ülés és a modern szabványoknak megfelelően alakították ki. Megfelelő védelmet nyújt bármilyen ütközés esetén, cserébe viszont nem valami könnyű szerkezet ha esetleg át kéne emelni másik autóba.

Ennél pedig még sokkal nehezebb a lista utolsó tagja, a Jane Concord iKonic R. Ez cserébe egy nagyon biztonságos ülés, ami fekvő és ülő helyzetben is megfelelő kényelmet nyújt a gyerekeknek.

gyerekülésteszt
Gyerekülések 4 éves korig | Forrás: ADAC
Következő
Depositphotos