2023. február 01. | 08:30

8. Sebastian Vettel, Sergio Perez és Alex Albon

Következő

A nyolcadik helyen holtverseny alakult ki három versenyző között.

A négyszeres világbajnok német pilóta a 2022-es szezon végén visszavonult a Forma-1-es autóversenyzéstől. Az Aston Martin versenyzője az előző idényben 37 pontot szerzett, ezzel a 12. helyen végzett az egyéni tabellán.

Vettel 2022 első két futamát pozitív koronavírus-tesztje miatt kihagyta, a legelőkelőbb helyezése a 6. pozíció volt, melyet Azerbajdzsánban és a Japán Nagydíjon tudott teljesíteni. A házi versenyben maga mögé utasította csapattársát, Lance Stroll ugyanis csak 18 egységet gyűjtött.

Sergio Perez dobogós lett az egyéni pontversenyben, kiváló szárnysegédként dolgozott Max Verstappen második világbajnoki címéért. A Red Bull mexikói pilótája 305 ponttal zárta a 2022-es Forma-1-es idényt.

Perez tavaly Monacóban és Szingapúrban állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Előbbi versenyen az előkelőbb időmérős helyezésének köszönhetően kedvezőbb stratégiát kapott a csapattól. Max Verstappen a Brazil Nagydíjon a Monacóban történtekre hivatkozva nem engedte el a bajnoki második helyért csatázó csapattársát, ezzel némi feszültséget okozott a Red Bull garázsában.

A pontversenyben viszonylag hátul találjuk Alex Albon nevét, ám ez főleg a Williams gyenge teljesítményének, és nem a brit-thai pilóta pocsék szereplésének köszönhető. Éppen ellenkezőleg, Albon minden tőle telhetőt megpróbált, ez számszerűleg 4 pontra volt elegendő.

A 2022-es Miami Nagydíjon Albon a 18. helyről indulva egészen a 9. pozícióig kapaszkodott fel, a többi pontját Ausztráliában és Belgiumban gyűjtötte. A Williams a 2023-as idényre is bizalmat szavazott neki, csapattársa az amerikai újonc, Logan Sargeant lesz.
 

Következő
Indexkép: Mark Thompson / Getty Images