2022. március 03. | 13:45

Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatója megdöbbentő élményt ígér.

A 14 autómárkát tömörítő Stellantis az évtized végére búcsút int a belső égésű motoroknak Európában, az Egyesült Államokban pedig 2030-ra az értékesített járművek 50 százalékát villanyautók fogják kitenni. A tengerentúlon ugyan egy kicsit lassabban megy az elektromos átállás, ám így is érkezhetnek érdekes modellek a következő években.

Még az idei évben bemutathatják a Dodge elektromos izomautójának koncepcióját, melynek sorozatgyártása 2024-ben indulhat el. Carlos Tavares, a Stellantis anyavállalat vezérigazgatója szerint az autónak olyan hangja lesz, ami megdöbbentő élményt okoz majd.

Tavares elmondása alapján a villanyosított Dodge azt a teljesítményt és hangulatot hozza, amit a rajongók ettől a márkától megszokhattak. Az elektromos változat érkezése mindenesetre nem jelenti automatikusan a benzines modellek végét. Erről Tim Kuniskis, a Dodge vezérigazgatója beszélt a Muscle Cars and Trucks weboldalnak adott interjúban.

„Az új autónk 2024-ben érkezik, ám azt senki nem mondta, hogy jelenlegi modelljeinket azonnal kivégezzük. Lesz némi átfedés a régi és új között, így fokozatosan tudjuk megvalósítani az elektromos átállást” – fogalmazott Kuniskis.

Mielőtt piacra dobják a tisztán elektromos izomautójukat, a Dodge még idén bemutathat egy plug-in hibrid modellt, mely az Alfa Romeo Tonale mintájára készülhet. Az olasz márka négykerék-meghajtású crossovere egy 2 literes turbóbenzines és egy elektromotor segítségével 272 lóerős teljesítményre képes.