vasárnap - 2023. június 04.
17 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

2025-től teljesen elektromos márkává válik a Jaguar

2021. február 15. | 14:36

Ez most már hivatalos.

A Jaguar Land Rover vezérigazgatója, Thierry Bollore hétfőn bejelentette, hogy a Tata Motors tulajdonában lévő brit cég azt tűzte ki céljául, hogy 2039-re zéró széndioxid-kibocsátású vállalkozássá váljon. Ennek érdekében pedig utat nyitnak az autóiparban manapság teret nyerő villanyosítási trendnek.

Bollore azt állítja, hogy az évtized végére az összes Jaguar és Land Rover modell esetében elérhetők lesznek a tisztán elektromos kivitelek. Előbbi, vagyis a Jaguar konkrétan teljesen elektromos luxusmárkává válik 2025-től a tervek szerint. Az is elhangzott, hogy a Land Rover a következő pár évben hat tisztán elektromos járműváltozatot dob piacra, az első teljesen elektromos Land Rover érkezése 2024-ben várható.

A villanyosítási átmenet biztosításához a Jaguar Land Rover három architektúrát fog használni, ezekből kettőt dedikáltan a Land Rover kap, az új tisztán elektromos BEV-platform pedig kizárólag a Jaguar számára lesz elérhető. Bollore elmondta, hogy a JLR az alapvető gyártóüzemeiből egyet sem tervez bezárni, és kijelentette, hogy a cég megtartja az üzemeit és összeszerelő létéseítményeit az Egyesült Királyságban és azon kívül is. A Jaguar Land Rover nem állítja le a már meglévő modellek gyártását, a mostani dötés tehát nem érinti a már piacon lévő termékek sorsát.

A Jaguar esetében már a mostani évtized végén az a cél, hogy az eladások 100 százalékát az elektromos járművek tegyék ki, a Land Rover esetében ez az arány 60 százalékban van meghatározva ugyanerre az időszakra vonatkoztatva. Bollore megerősítette, hogy a JLR 2026-ig fokozatosan megszünteti a dízelmotorok gyártását, közben pedig jelentős energiát fektet a hidrogén-üzemanyagcellás technológia fejlesztésére.

Elektromos autót vásárolnál? Ne habozz tovább, és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36203663447) vagy e-mailben!

Karcos lett az ótvaros zongoralakk a kocsiban? Így varázsold újjá! - VIDEÓ Elon Musk: a Tesla elektromos furgonja napelemes tetővel készülhet

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!