vasárnap - 2022. december 04.
6.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 695 Ft
D 692 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Átmenetileg két magyar városban is ingyenessé vált a Tesla Supercharger

2022. március 02. | 14:11

A villanyautókat gyártó cég intézkedése picit megkönnyíti a bajbajutottak életét.

Ukrajna orosz megszállása az egész világot sokkolta, sajnos egyre több halottról érkezik jelentés. Azok, akik a családtagjaik biztonságos helyre juttatásán dolgoznak, egyre több segítségre számíthatnak, most például a Tesla tett irányukba egy nemes gesztust.

A The Driven számolt be arról, hogy a vállalat ideiglenesen ingyenessé teszi a Supercharger hálózatot Magyarország, Lengyelország és Szlovákia egyes részein, így próbál segítséget nyújtani a menekülőben lévő villanyautósoknak. Hazánkban két városban (Miskolc és Debrecen) vált átmenetileg díjmentessé a Tesla Supercharger használata (így történt ez Kassa esetében is), derül ki a cég közleményéből (ezt később a Teslarati is megerősítette).

Mihajlo Fedorov ukrán digitális fejlesztési miniszter a Twitteren keresztül vette fel a kapcsolatot Elon Muskkal, arra kérve a milliárdost, hogy a Starlink segítségével nyújtson segítséget. Musk (aki korábban lélegeztetőgépeket adományozott a világjárvány elleni küzdelemhez) kevésbé ismert cége ügyesen használ műholdakat, hogy internet-elérést biztosítson az elszigetelt, vagy éppen elmaradottabb területeken. Az orosz rakétatámadások miatt jelenleg Ukrajna számos része nélkülözi ezt a szolgáltatást, ezt próbálja ellensúlyozni a Starlink, amely már aktív a háború sújtotta országban.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!