2023. február 01. | 09:33

Mint egy gagyi kínai játéknál, egyszerűen csak leesett a kormány a helyéről autópálya-tempó mellett.

Egészen félelmetes eset történt Prerak nevű Twitter felhasználóval, akinek a Teslája a lehető legrosszabb helyzetben esett szét. Ráadásul egy vadonatúj Model Y-nal történt az eset, amit pont azelőtt kapott kézhez.

Konkrétan január 24-én érkezett meg hozzá az autó és 30-án családjával izgatottan indultak útnak. Éppen egy autópályán haladtak, amikor elmondása szerint teljesen átlagos vezetési körülmények között egyszer csak a kezében maradt, majd előrebukott a kormány.

Mondanom sem kell, hogy autópályás tempó mellett mennyire veszélyes elveszíteni a kontrollt a kormányzott kerekek felett, azonban a férfi nem esett kétségbe és sikerült megállnia autójával. Emellett a forgalom is alacsony volt és az autómentő is hamar kiérkezett, így nem történt baleset.

A férfi teljesen jogosan felháborodott az ügyön és elmondása szerint hatalmasat csalódott a Teslában. Összesen 6 napot működött vadonatúj autója és utána sem megállt, hanem egy életveszélyes hibát produkált.

A legnagyobb probléma, hogy nem ez az első ilyen eset Teslákkal. Még 2020-ban egy férfival szinte pontosan ugyanez történt az akkor csupán 340 mérföldet (547 kilométert) futott Model 3-asával.

Akkor a beállójára tolatott fel éppen, amikor a kezében maradt az autó kormánykereke. Akkor a Tesla nagyon hamar elvitte a hibás autót és megjavították, mint kiderült, kimaradt egy csavar, ami a kormányt és a kormányoszlopot fogta össze.

Jelen esetben az elégedetlen férfi is felvette a kapcsolatot a Teslával és neki is megjavították az autóját szűk 104 dollárért (37 400 Ft), amit később visszakapott. Jelenleg csalódottságában megpróbál elállni a vásárlástól és a pénzéért cserébe visszaadná a Model Y-t.

A Teslák minősége egyébként nem most először kérdőjeleződik meg, korábban norvég tulajok sztrájkoltak a problémák miatt. Nagy a hézag az idomok között, recseg a beltér, eltörnek a kilincsek és egyéb gondok vannak egy messze nem olcsó autó esetében.

 

Tesla