FRISSÍTÉS: Az IKEA által kiadott közleményben az áll, hogy a tesztüzem 2021. december 15-ig tart, ezt követően a piaci átlagár alatt, 80 Ft/kWH áron tölthetik a vásárlók az elektromos járműveiket, a művelet végrehajtásához szükség lesz a Parkl applikáció letöltésére. A töltés folyamata a következő: a regisztrációt követően a járművet csatlakoztatni kell a töltőhöz , az applikációban pedig ki kell választani a térképen a töltőket jelző ikont. Ezután a töltés indítása gombot kell megnyomni a megfelelő töltőfej kiválasztása mellett. A töltés befejezéséhez a töltés leállítása gombra kell nyomni, ami a töltés részleteinél található az alkalmazáson belül. Regisztráció hiányában is lehet tölteni az elektromos autót, ilyen esetben a töltőponton kihelyezett utasítást kell követni.

December közepétől az IKEA mindhárom magyarországi áruházánál fizetőssé válik az elektromos autók töltése, olvasható a Villanyautósok oldalán megjelent cikkben.

A töltőpontok üzemeltetését a Parkl vette át, ezek a tesztelési időszak alatt ingyenesen működnek, várhatóan 2021. december közepétől válnak fizetőssé, közölte a Parkl Blog. Az Örs vezér téren és Budaörsön egy időben 14-14 autó tölthető, Soroksáron pedig néggyel több, vagyis 18 jármű tölthető egyszerre a 22 kW teljesítményű AC pontokon.

Korábban összegyűjtöttük, hol lehet még ingyenesen tölteni az elektromos autókat. Ebből a listából most kihullik az IKEA.