Meglepetésként érte a technológiai iparágat, amikor az LG bejelentette, hogy felhagy az okostelefonok gyártásával. A The Korea Times tudni véli, mi lehet a grandiózus döntés hátterében. A napilap információi szerint az LG és a Magna közös projektje – az LG Magna e-Powertrain – hamarosan aláírhat egy megállapodást az Apple elektromos autójának gyártásával kapcsolatban.

A régóta lebegtetett elektromos járművet először csak kis mennyiségben gyártanák, hiszen az Apple szeretné megvizsgálni a termék piacképességét. Az Apple és az LG legkorábban 2024-ben mutathatja be a villanyautó prototípusát.

Az LG Magna e-Powertrain indulását 2020 végén jelentették be. A közös vállalkozás elsődleges célja

„elektromos hajtóegységek, inverterek és fedélzeti töltők gyártása, az elektromos meghajtásban érdekelt autógyártók számára, az autóipar elektromos átállásának felgyorsítása érdekében.”

A The Korea Times írása kiemeli, hogy az LG stratégiai szempontból tökéletes partner lehet az Apple új elektromos autójához, hiszen az LG Display, LG Chem, LG Energy Solution és az LG Innotek vállalatoknak már van beszállítói együttműködésük a kaliforniai céggel. A megalapozott kapcsolat biztosíthatja a megfelelő alkatrészellátást.

Apple koncepció

A Magna International a világ harmadik legnagyobb beszállítója, mely jelentős tapasztalattal rendelkezik az autóiparban. A szoftvertámogatás mellett a Magna gyártási szolgáltatásokat is nyújt, illetve a kezdetektől rálátása van az Apple elektromos önvezető autós terveire.

A lehetséges megállapodás az LG számára is döntő jelentőséggel bír, hiszen ezzel kiválóan bizonyíthatnák, hogy megfelelő beszállítói lehetnek az autóipari vállalatoknak. Az okostelefon-szegmenssel a jelek szerint nem voltak megelégedve, így ideje egy másik szektorban szerencsét próbálniuk.