2022. július 05. | 17:03

Az ingatlan tulajdonosa szerint a Tesla tavaly november óta nem fizetett.

A Tesla Supercharger hálózatában már több mint 35 ezer töltőoszlop található, világszerte mintegy 3800 helyszínen. Ráadásul a kaliforniai elektromosautó-gyártó hamarosan megnyitja a hálózatot más márkák autói számára is az Egyesült Államokban.

Azonban a Utah állambeli Beaverben található Supercharger-állomás tulajdonosa szerint a Tesla az elmúlt hónapokban nem fizette ki számára a bérleti díjat. Az Electric Cars nevű Facebook-oldalra felkerült videón az látható, amint egy feldühödött ingatlantulajdonos letakarja a töltőoszlopokat.

A felvételen a tulajdonos arra panaszkodik, hogy a Tesla múlt év novembere óta nem fizeti a bérleti díjat, az e-mailjeire és telefonhívásaira nem válaszolnak a cégnél. Ezért úgy döntött, amíg a kaliforniai vállalat nem rendezi felé a tartozását, senki sem használhatja a Superchargereket.  

A töltőoszlopokon „Üzemen kívül – hívd a Teslát” feliratú táblák láthatók. A kamerázó férfi megjegyzi, hogy az elmaradt bérleti díj komoly problémákat okozhat Utah egyes részein, ugyanis Salt Lake City-ből St. George irányába ez az egyetlen elérhető Supercharger-állomás. És most ezt is bezárja az ingatlan tulajdonosa.

A Tesla egyelőre nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban, és egyelőre nem érkeztek hírek arról, hogy más Superchargereknél is problémák merültek volna fel. Amennyiben a tulajdonos vádjai megállják a helyüket, az kellemetlen problémákat okozhat a kaliforniai elektromosautó-gyártónak.

A példák azt mutatják, hogy a rendszer bármilyen kifinomult is legyen, távolról sem tökéletes. Nemrég egy Tesla Model 3 tulajdonosát azért tiltották le a Supercharger töltők használatáról Kínában, mivel 214 millió forintnak megfelelő összegű tartozást halmozott fel. A kirívóan magas összeg természetesen a cég hibája következtében keletkezett.

Nyitókép: Tesla