kedd - 2022. szeptember 27.
11 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 688 Ft
D 764 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A BMW 1 milliárd eurós fejlesztésbe kezd a villanyautók építéséhez

A bajor gyártó az új generációs elektromos hajtásláncok fejlesztésébe invesztál.

Az ausztriában Steyr városában található üzemben kiemelt ráfordítással igyekszik támogatni az elektromos hajtásláncok fejlesztését a BMW. 2030-ig egymilliárd eurót szán a fejlesztésre, hogy 2025-től zökkenőmentes legyen a következő generációs hajtásláncok gyártása.

A Steyr-ben található üzem 40 éve fejleszti és gyártja a belső égésű motorokat a BMW és a MINI márkák számára. Az összeg 710 millió eurós termelési beruházást tartalmaz, amivel a telephely éves kapacitása több mint 600 ezer darabra növekszik.

BMW Steyr
BMW Steyr üzem (Kép: BMW)

A gyárban két összeszerelő soron fogják építeni az új elektromos hajtásláncok olyan fő elemeit, mint az elektromotorok forgó és álló részei, valamint a sebességváltó és az inverter. Jelenleg a németországi Dingolfing üzemben készül a korszerű elektromosított technika, az ausztriai gyárban csak a fejlesztők harmada dolgozik ezen a területen. Az évtized végére ez 90 százalékra emelkedik, de vélhetően eddigre a magyarországi gyártás is bekapcsolódik az elektromos paletta ellátásába, méghozzá zöld energiával.

Nyitókép: BMW

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!