kedd - 2022. november 29.
2 °C
gyenge köd
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Búcsút int a belső égésű motoroknak a Hyundai almárkája

2022. március 08. | 11:16

Nagy tervekkel veti bele magát a cég az elektromos forradalomba.

Teljes palettáját elektromosítja a Genesis, amely még ebben az évtizedben búcsút int a belső égésű motorral hajtott autóinak.

A Hyundai tulajdonában lévő márka 2025-ben tervezi bemutatni utolsó hagyományos modelljét, utána pedig egy új elektromos autócsaládot vezet be, amely az évtized folyamán felváltja az első generációs modelleket, köztük a GV60 crossovert. A kínálat nyolc villanyautóval bővül, ezek az anyavállalat dedikált E-GMP platformjára fognak épülni.

A márka kreatív igazgatója, Luc Donckerwolke a brit Autocar magazinnak elmondta, hogy a GV60 „ízelítőt kínál” abból a hét EV modellből, amelyek később kerülnek majd piacra. Arra a kérdésre, hogy a Genesis új, testre szabott villanyautói közvetlenül a jelenlegi benzines és dízelautók utódai lesznek-e, Donckerwolke azt mondta, hogy nagyon nehéz lesz összehasonlítani a járműveket, mert az elektromos modellek a speciális architektúrák miatt általában hosszabb tengelytávval és nagyobb belső térrel rendelkeznek majd.

Genesis GV60
Fotó: Genesis

Kiemelte, hogy a GV60 utastere nagyobb, mint amihez a hasonló méretű hagyományos autókban hozzászoktunk és azt is hozzátette, hogy a jövőben a lapos padlós platformok „méretnövelő hatással” lesznek a márka modelljeire.

Donckerwolke annyit még megemlített, hogy a tavaly bemutatott X koncepció szériaváltozata a Porsche Taycan riválisaként kerülhet piacra, az E-GMP platform legerősebb motorkonfigurációinak felhasználásával. Illetve azt is elejtette, hogy a Genesis önálló luxusmárkaként igyekszik megvetni a lábát a piacon, tehát lehetséges, hogy a jövőben kiválik a Hyundai Motor Groupból.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!