szerda - 2023. szeptember 27.
19 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

David Beckham beszállt az elektromosautó-bizniszbe

2021. június 04. | 13:18

Három éve létezik az a cég, amelyben most részesedést vásárolt az ex-sztárfutballista.

David Beckham 10 százalékos részesedést vásárolt a brit székhelyű Lunazban, amely elsősorban klasszikus autók restaurálásával és villamosításával foglalkozik.

Az angol labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya a saját vállalatán (DB Ventures) keresztül fektetett be az elektromosautó-gyártó Lunazba, közölte a cég, amely azt nem árulta el, hogy Beckham pontosan mennyit fizetett azért a 10 százalékért.

A 2018-ban David Lorenz által alapított Lunaz a Rolls-Royce, a Jaguar, a Range Rover és a Bentley klasszikus autóit alakítja át és villamosítja. A Lunaz a klasszikus autók villanyosítási programját ipari járművekre is kiterjesztené, ezzel a lépéssel szeretné bővíteni a portfólióját. A cég elsők között gyártott elektromos hajtáslánccal szerelt kukásautókat, amelyekből a legszerényebb becslések szerint is mintegy 80 millió darab közlekedik az Egyesült Királyságban, Európában és az Egyesült Államokban.

A Jon Hilton vezetésével kifejlesztett elektromos hajtásláncnak a Lunaz szerint az a nagy előnye, hogy szinte minden jármű osztályban és méretben alkalmazhatják. Az ipari- és hasznongépjárművek átalakításával a Lunaz célja, hogy költséghatékony módon hosszabbítsák meg a forgalomba hozott járművek élettartamát. Ne feledjük, hogy az Egyesült Királyságban 2030-ra betiltják a kizárólag benzin- vagy dízelmotorral hajtott új autók értékesítését, a flottakezelők minden bizonnyal elgondolkodnak rajta, hogy a teljes autópark lecserélése helyett nem éri-e meg inkább villanyosítani a már meglévő járműveket.

A 46 éves Beckham egyébként komoly üzletemberré vált, mióta visszavonult a professzionális labdarúgástól. 2020-ban a londoni székhelyű Guild Esports virtuális sportakadémia társtulajdonosa lett, emellett társtulajdonosa a Major League Soccerben szereplő Inter Miaminak, és közel 5 százalékos részesedése van a Cellular Goodsban, amely bioszintetikus kannabinoidokon alapuló bőrápoló és sportolói regenerációs termékeket gyárt.

Ezért került be a rendőrségi hírekbe az 50 000 000 forint értékű Audi R8 Spyder Újszerű, virtuális tükörtechnológiát fejleszt a BMW

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!