A Volkswagen következő nagy attrakciója az elektromos autók terén az ID Buzz mikrobusz lesz, amely külsőre egy retró stílusú modell. Az Európában a tervek szerint 2022-ben debütáló villanyautó erre a piacra 6 üléses kivitelben érkezik majd a gyártó elképzelései alapján, méghozzá annak érdekében, hogy a különböző car sharing és taxiszolgáltatások számára minél kedvezőbb legyen. Elvileg a hat szeparált ülés mindegyikéhez egy kijelző tartozik majd, amelyeken az aktuális menetinformációk jelennek meg.

VW ID Buzz koncepció

Az USA piacára egy mindössze négyszemélyes kivitelt szánnak, az ottani igények feltehetően ezt teszik szükségessé. A harmadik változat pedig egy kishaszongépjármű lenne, amelyet városi áruszállításra szánnak. Ennek a verziónak a kapcsán további érdekesség, hogy komoly erőkkel dolgoznak azon az önvezető technológián, amely lehetővé tenné az autonóm szállítmányozást rövidebb távokon.

Elektromos autót vásárolnál? Ne habozz tovább, és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36203663447) vagy e-mailben!