hétfő - 2023. február 06.
-8.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 671 Ft
D 684 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Éhségsztrájkot tartottak norvég Tesla-tulajok a minőségi gondok miatt

2022. szeptember 01. | 10:49

Elon Musk figyelmét szeretnék felhívni az akcióval, ezért a Tesla tulajdonosát a kedvenc felületén megjelölve, a Twitteren közvetítették akciójukat.

Augusztus 27-től 24 órás éhségsztrájkot kezdett egy csapatyni Tesla-tulajdonos Norvégiában. Az országban, ahol amúgy is a világon a legmagasabb az egy főre jutó elektromos autók száma (egy 2022 márciusi felmérés alapján 1000 főre 81 elektromos autó jut), 2021-es adatok szerint a legkelendőbb új autó a norvégoknál a Tesla, így különösen kínos lehet egy-egy probléma. De nem is a problémák miatt emelték fel hangjukat az elégedetlen tulajok, hanem a vállalat reakciói miatt.

Bár különös hibákról már hallottunk máskor is, ezeket a gyártó mindig javította. A most éhségsztrájkba kezdő 17 tulaj (állítólag többen is vannak, de a sztrájkot ennyien tartották meg) a következő hibákról számolt be: az autó nem indult be, a kilincsek nem nyílnak ki, a csomagtérfedélben megáll a víz és ez később a csomagtérben köt ki, vagy hogy a kijelzők szélei elkezdenek megsárgulni. Emellett még voltak problémáik, de azért vonultak utcára, mert elmondásuk szerint a vállalat vagy rosszul vagy egyáltalán nem kezeli a problémáikat.

Egyesek azt állítják, hogy vagy részlegesen vagy egyáltalán nem oldotta meg a problémájukat a Tesla szerviz központja. Mások arra panaszkodnak, hogy az ügyfélszolgálat vagy elérhetetlen, vagy csak hosszas telefonálgatások után hajlandóak foglalkozni a problémájukkal. Éppen ezért az egész akciójukat egyenesen Elon Musknak, a Tesla atyjának címezték, és a milliárdos üzletembert kedvenc játszóterén, a Twitteren próbálják meg elérni.

Abban bíznak, hogy akciójukkal nyomást tudnak gyakorolni a vállalatra, hogy komolyabban vegyék őket. Bár jelenleg a Tesla piacvezető norvégiában az elektromos autók terén, viszont a megmozdulás egyik szervezője, Erlend Mørc azt mondta, hogy ha ez a helyzet nem változik és nem javul a Teslák minősége, akkor más gyártók készek átvenni a helyét a piacon.

Carscoops / Nyitókép: Christian Marquardt / Pool / Getty Images

A teljes piac csökkenése ellenére is egyre több elektromos autót adnak el Európában Eltörölték a nyári kedvezményt Németországban, ekkorára ugrottak az üzemanyagárak

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!