szombat - 2023. szeptember 30.
10.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 647 Ft
100 699 Ft
D 678 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Életnagyságú elektromos Barbie autó készült egy Fiat 500-ból

2021. november 18. | 17:30

A különleges járgányt egy 111 lóerős villanymotor hajtja és 160 kilométeres hatótávval rendelkezik.

A szuperautókon, sportautókon és luxusautókon kívül a Los Angeles-i Autószalonon egy különleges játékot is kiállítottak, amelyből eddig többet értékesítettek, mint bármelyik Ford, Toyota vagy Volkswagen modellből. Ez nem más, mint a Barbie autó, ami mellett egy új kivitel, a Barbie Extra is feltűnt a kiállításon. Ez viszont nem holmi gyerekjáték, hanem egy valódi méretű, a tisztán elektromos Fiat 500e alapjaira épülő négykerekű.

Az alkotást jegyző Mattel játékgyártó kiemelte, Barbie életnagyságú álomautójáért felelős csapat „világszínvonalú dizájnerekből és mérnökökből állt, akik közül sokan a világ legnagyobb autógyártóinál dolgoznak”. Ugyanakkor a munka annál kissé bonyolultabb volt, mint pusztán lekapni az 500e bódéját az alvázról, és ráhegeszteni a Corvette-re hajazó Barbie kasztnit.

Kezdésként a csapata számítógéppel elkészítette a Barbie autó valós méretű 3D-s modelljét, majd egy öttengelyes marógép segítségével habból vágta ki a formát. Ezt követően, akárcsak egy igazi prototípus esetében, egy szobrász elkészítette a végleges változatot, amiből öntőformákat készítettek.

Ezután ráhelyezték az új kasztnit az alvázra, lefényezték a fémlemezeket és elkészítették az egyedi festésű felniket, hogy illeszkedjenek a kocsi dizájnjához.

A csillámpóni karosszéria alatt a Fiat 111 lóerős (83 kilowattos) teljesítményű, 199 newtonméter fogatónyomaték leadására képes villanymotorját találjuk. Az autó 160 kilométeres hatótávval rendelkezik.

Az egyetlen problémát csupán az jelenti, hogy ezt a példányt nem lehet megvásárolni, ugyanis a Mattel a különleges autót a saját múzeumában tervezi elhelyezni a későbbiekben. A Barbie Extra autó játékváltozatát pedig szinte bármelyik játékáruházban beszerzhetjük a csemetének.

F1: Ezért választotta az Alfa Romeo Csou Kuan-jüt – elemzés Kipróbáltuk a változatos Ford Ranger paletta nagyjait

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!