csütörtök - 2022. October 06.
18.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 675 Ft
100 702 Ft
D 760 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Feketében vagy fehérben rendelj Teslát, ha gyorsan akarod megkapni!

„Bármely ügyfélnek lehet tőlünk bármilyen színű autója mindaddig, amíg az autó fekete” - mondta Henry Ford bő száz évvel ezelőtt, ma pedig hasonló helyzet állt elő a Teslánál.

Solid Black és Pearl White Multi Coat, ez a két szín az, amiben ma érdemes Tesla Model Y-t rendelni, hogy belátható időn belül megérkezzen. Jelenleg ugyanis ebben a két színben gyártja a Tesla közepes SUV-ját a berlini Gigafactory, ami a félvezetők hiánya és egyéb ellátási gondok miatt amúgy is csúszással dolgozik - írja az Automobilwoche.

Tesla és Elon Musk
Kép: Christian Marquardt / Pool / Getty Images

A színek leredkulásával elméletileg gyorsabban tudják majd szállítani az új Model Y-okat, mivel a fényezőcelláknak kisebb kapacitáson kell működniük. Ezzel elméletileg októberre megkapják autóikat azok, akik most megrendelik, szemben más színekkel. Aki kék, piros vagy szürke Teslát rendel, annak a shanghai gyárból hozzák majd, várhatóan 2023 márciusában.

Hasonló megoldást alkalmaz a Renault is az Arkana modelljeire, amiket ugyan hat színben lehet megrendelni, azonban a 6-8 hónapos szállítási idő helyett akár 30 nap alatt is megérkezhet, ha fekete, fehér vagy szürke színben rendelnek. Ezzel a Renault így tudja lerövidíteni a rendelési időket. A programot elnevezték „Fast Track”-nek és hasonló módszertant alkalmaz a Dacia is.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!