2022. május 31. | 13:48

A tervek szerint 2023-tól jelentősen növelnék a legyártott akkumulátorok számát, ezzel a Volkswagen Csoporthoz tartozó márkákat is jobban ki tudják szolgálni.

Az Alapjárat stábja a közelmúltban ellátogatott a Skoda Mlada Boleslav-i gyárába, ahol az Enyaq iV és az Octavia modellek készülnek. A csehországi üzemben jelenleg is gyártanak akkumulátorokat a Volkswagen-csoport MEB-platformjára épülő elektromos modellekhez, a tervek szerint 2023-tól jelentősen növelnék a kapacitást.

Évente 255 ezer akkumulátorcsomag készül évente Mlada Boleslavban, a következő évtől 125 ezerrel növelnék ezt a mennyiséget. A Skoda vezérkara a jövőben akkucellákat is gyártana, valamint egy újrahasznosító üzemet is létrehozna Csehországban.

„Az akkumulátorcellák gyártása nem csak a Skoda, hanem Csehország számára is kiemelten fontos. Szerintünk az országban minden körülmény adott a hatékony termeléshez. Van elég nyersanyagunk, vannak beszállítóink, remek kapcsolatokkal rendelkezünk Európában belül, így biztosítani tudjuk a Volkswagen Csoport gyáregységeinek ellátását is” – fogalmazott Michael Oeljeklaus, a Skoda termelési és logisztikai igazgatója.

A cseh vállalat vezető tisztségviselője kiemelte, a gyártással kapcsolatos végső döntéseket a Volkswagen-csoport hozza meg. Az elektromos átállás felgyorsítása érdekében változtatniuk kell a termelési folyamaton és megközelítésen. Globális gondolkodásmódra van szükség, ha a konszern többi tagját is kiszolgáló üzemet akarnak létrehozni, tette hozzá Oeljeklaus.

Nyitókép: Alapjárat