Annak, aki követte az Audi híreit az elmúlt években, biztos nem jelent újdonságot, hogy a nem zárkóznak el az elektromosítással kapcsolatban. Sőt, a gyártó egyik marketinges vezetője megerősítette, hogy a sportos és erőteljes R-széria is tisztán elektromos verziókkal érkezik a jövőben.

Linda Kurtz kiemelte, hogy a terv a következő 10 évben valósul meg. Arra nem sok esély van, hogy az Audi R8 jelenlegi formájában tér vissza és csak a hajtást cserélik ki, várhatóan egy vadonatúj autót mutatnak be.

Bár a bejelentés ígéretes, a gyártónak azért vannak fenntartásai, hogy az akkumulátorok technológiája kellően fejlett-e ahhoz, hogy az R-szériához méltó sportautókat szolgáljon ki. 2015-2016-ban próbálkoztak az R8 e-Tronnal és nem is volt lomha a kocsi, az eladások katasztrofálisan alakultak.

Az utóbbi években hatalmasat fejlődött az elektromos autógyártás, így az Audi is bizakodó az elkövetkező évtizedben érkező villanyos modelljei kapcsán. Erről árulkodik a 2025-ig felállított terv is, miszerint 20 tisztán elektromos modellt sorakoztatnak fel.