2022. március 30. | 15:18

Látványos drónfelvétel segítségével pillanthatunk be a Tesla gyárának kulisszái mögé.

Az autóipar legnagyobb szenzációját a Tesla Gigafactory Berlin hivatalos megnyitója jelentette. Elon Musk személyesen adta át az első 30 Model Y elektromos crossovert a vásárlóknak.

Most egy vadonatúj drónfelvétel került fel a Twitterre, amely bepillantást enged abba, hogyan is készülnek a villanyautók a berlini gyárban. A videót megosztó @Gf4Tesla nevű felhasználó elmondta, ugyanez a felvétel ment a kivetítőkön a megnyitóünnepség során is.

A mindössze 2 perc 20 másodperces videóban rengeteg minden történik. A gyár parkolójából indulva először a már elkészült Model Y-okat láthatjuk, majd berepülünk az üzembe, ahol elsőként a különféle alkatrészek tárolására használt területet láthatjuk. A drón tovább repül a présgépek közé, és munka közben is szemügyre vehetjük, hogyan készülnek az autók karosszériaelemei.

Ezután felkeressük a gyárnak azt a részét, ahol a robotok helyükre illesztik a karosszéria egyes elemeit. Majd következik a Giga Berlin festőműhelye. Végül a járművek elérkeznek arra a részre, ahol az alkalmazottak beszerelik az utastér elemeit és a külső kiegészítőket. Ezt követi a végső ellenőrzés, mielőtt a drón kirepülne az épületből, hogy madártávlatból is megcsodálhassuk a létesítményt.