A Hyundai bemutatott egy koncepcióautót, amivel az első nagysikerű járműve, a Pony előtt tiszteleg. Az újragondolt klasszikus átvett néhány stílusjegyet a koreai márka legújabb modelljétől, az IONIQ 5 villanyautótól.

Hyundai Pony Heritage EV

A Pony szögletes vonalvezetése eredetileg a legendás olasz dizájner, Giogetto Giugiario fejéből pattant ki, aki többek között az Alfa Romeo Alfasud, a Lancia Delta és az eredeti Lotus Esprit tervezéséért is felelős. A Hyundai nem próbálta továbbfejleszteni a Pony karosszériáját, ehelyett úgy döntött, hogy a retró vonalakat modern technológiával egészíti ki.

A képeken látható autó egy első generációs Ponyra épül. A dél-koreaiak szétszedték, felruházták egy elektromos hajtáslánccal és néhány fejlesztéssel, majd újra összerakták.

Hyundai Pony Heritage EV

A Pony koncepcióautó hátsó lámpái például az IONIQ 5 hátsó lámpáira hasonlítanak, de közben megőrizték a hagyományos megjelenésüket. A ferdehátú fényszórói is modern LED-es egységekre cserélődtek, amelyek az eredeti lámpák formatervét utánozzák.

Hyundai Pony Heritage EV

A visszapillantó tükrök helyére kamerák kerültek, amelyek a belső térbe küldik a képeket. A Hyundai még egy sor egyedi, korhű könnyűfém keréktárcsát is tervezett, amelyek valamivel nagyobbak, mint az eredeti autóra szerelt acélkerekek.

Az utastér sokkal inkább átalakult. A digitális műszerfal az eredeti autó analóg műszerei helyett megvilágított vákuumcsöveket használ. A klasszikus rádió és a fűtés kezelőszerveinek helyét egy érintőképernyős panel foglalja el. A kormánykerék is modernizálva lett, a Hyundai pedig a középkonzolt is feldobta, egy új vezeték nélküli okostelefon-töltővel és egy szokatlan, érintésérzékeny sebességválasztóval.

A gyártó minden bizonnyal a belépőszintű Kona Electric 134 lóerős villanymotorját pakolta a koncepcióautóba. A Hyundai nem tervezi az újjászületett Pony gyártását.