2023. november 10. | 14:31

Elon Musk pedig gyakran hangoztatja, hogy az elektromos autói a vizet is kedvelik.

Lángra kapott, teljesen víz alá merült, majd a vízben tovább égett egy Tesla Model X az amerikai Florida államban. Az elektromos autóról a meg nem erősített hírek szerint néhány jet skit, vagy csónakot próbáltak vízre ereszteni, amikor valami nem várt fejlemény történt.

A problémát egy víz alatti tárgynak való ütközés okozhatta, egyesek szerint az akkumulátor már eleve sérült volt. A víz mindenesetre behatolt a jármű belsejébe, az autóban ülő hölgy nem tudta kinyitni az ajtót, az egyik jet skin ülő férje sietett a segítségére.

A floridai Hollywood tűzoltóparancsnokságának munkatársai elővigyázatosságból a vízben hagyták az égő Teslát, így próbálták lokalizálni a tüzet. Az elektromos autók oltásának ugyanis speciális folyamata van, a beavatkozás komoly körültekintés és szakképzettség szükséges.

A hétköznapi észjárás szerint az elektromos autók nem szeretik a vizet, ám ugyanez elmondható az egyéb meghajtású járművekről is. Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója többször hangoztatta, hogy az autói képesek akár a vízen is járni, különösen igaz ez a Cybertruck esetében.

Az mindenesetre tény, hogy a villanyautók elektronikáját a gyártók igyekeznek mindennél jobban megóvni a környezeti hatásoktól. A Tesla sanghaji gigagyárában vízállósági próbának is alávetik a járműveket, ám ezek során természetesen nem arról van szó, hogy belemerítik azokat egy tóba.

Idén nyáron egy amerikai háztulajdonos részesült kellemetlen meglepetésben. Nem sokkal azután, hogy befejezte udvarán a tereprendezést, egy Tesla sofőrje áttörte a kerítését, majd az elektromos autóval a kerti medencében landolt.

Pixabay