2021. augusztus 27. | 18:11

Hollandiában és Norvégiában is elektromos autó nyerte az eladási versenyt 2020-ban.

Az Automotive Touchup amerikai weboldal a best-selling-cars.com adatai alapján készítette el azt a látványos infografikát, amely megmutatja, hogy a világ egyes országaiban mely autótípusok fogytak a legnagyobb számban, illetve melyek voltak a legnépszerűbb gyártók 2020-ban.

A versenyt mindkét összevetésben a Toyota nyerte. A japán gyártó a világ 44 országában bizonyult a legsikeresebb márkának, jó alaposan megelőzve a 17 országgal második helyen végző Volkswagent. A legkelendőbb modell a Toyota Hilux lett, hiszen összesen 14 országban zárt az eladási listák élén. Az első ötbe a japánoknak még három másik modellje, a Corolla, a Land Cruiser, valamint a RAV4 is befért.

A statisztikákból az is kiderül, hogy az elektromobilitás egyre nagyobb teret hódít, ugyanis Hollandiában a Volkswagen ID.3, míg Norvégiában az Audi e-tron bizonyult a legkelendőbb modellnek a tavalyi évben. Mivel a skandináv országban az értékesített új autók 80 százaléka már tisztán elektromos, így nem meglepő, hogy a képzeletbeli dobogón csak villanyautókat találunk: az e-tronból összesen 9227 darab fogyott, a második helyen a Tesla Model 3 végzett 7770 példánnyal, míg az eladások tekintetében a harmadik pozícióban a Volkswagen ID.3 zárt 7754 darabbal.

A Hilux, valamint a villanyautók fokozatosan növekvő népszerűsége alapján úgy tűnik, jó lóra tettek azok a gyártók, amelyek úgy döntöttek, hogy pénzt, időt és energiát nem kímélve tisztán elektromos pickupot fejlesztenek, mint a Tesla Cybertruck, a Rivian R1T vagy a Ford F-150 Lightning.

Magyarországon továbbra is a Vitara áll az értékesítési toplista élén, a gyártók között pedig a Suzuki bizonyult a legsikeresebbnek 2020-ban.

Itt a teljes infografika:

Elektromos autót vásárolnál? Ne habozz tovább, és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36203663447) vagy e-mailben!