A Marvel R névre keresztelt, elektromos kompakt SUV modell lesz az MG Motor zászlóshajója az európai piacon. A Volkswagen ID.4 és a Skoda Enyaq iV riválisának szánt villanyautó idén nyáron már a kereskedésekbe kerülhet az öreg kontinensen. A brit gyártó csak balkormányos változatot tervez piacra dobni, így az Egyesült Királyságban nem árusítják majd a Marvel R modellt.

Marvel R

A Marvel R négykerék-meghajtású, topkategóriás változatában három elektromotor dolgozik a 284 lóerős teljesítmény eléréséért. A WLTP által mért adat szerint az autó 400 kilométert képes megtenni egy feltöltéssel. A gyártótól egyelőre nem érkezett hivatalos információ az akkumulátor méretét illetően. A Kínában értékesített Roewe Marvel X-ben mindenesetre egy 52 kWh-s csomag dolgozik, így a Marvel R modellel kapcsolatban is ezt a megoldást valószínűsítik a szakértők.

Az MG egyelőre nem tette közzé a Marvel R indulóárát, annyit azonban sejteni lehet, hogy fentebb említett vetélytársaknál olcsóbban kínálják majd. Viszonyítási alapot adhat, hogy a Volkswagen ID.4 modellt 13,4 millió forintnak megfelelő összegért árulják Németországban.

A brit vállalat eladási mutatói 81 százalékkal emelkedtek tavaly Európában, a JATO Dynamics piackutató által közzétett adatok alapján. A jelentős előrelépés főleg a ZS kisméretű SUV tisztán elektromos változatának sikerének tudható be. Az MG tervei között szerepel, hogy megduplázza kereskedéseinek számát az öreg kontinensen. A kiemelt célpiacok között szerepel Németország, Franciaország, Spanyolország, Portugália, Svédország és Norvégia is.