A Mercedes-Benz átalakítja üzemeit, hogy felkészüljön az elektromos autók új szériájának gyártására. Ez a lépés fontos részét képezi a német cég azon törekvésének, hogy az évtized végére tisztán elektromos autógyártóvá váljon – derül ki a csillagos márka közleményéből.  

A Mercedes célja, hogy 2020-hoz képest az évtized végére az egy személygépkocsira jutó CO2-kibocsátást a felére csökkentése a jármű teljes életciklusára vetítve. Joerg Burzer, az igazgatóság termelésért felelős tagja elmondta, a vállalat felkészült az elektromos járművek mennyiségének gyors ütemű növelésére és hozzátette, hogy a gyártás átstrukturálása a vezetőség és a munkavállalók képviselői közötti tárgyalások eredményeként született meg.

Mercedes EQS a gyártósoron
Kép: Mercedes

A németországi Sindelfingenben, Brémában és Rastattban, valamint a Kecskeméten található gyár az évtized közepétől kezdi meg az új modellek gyártását – közölte az autógyártó.

Az akkurendszereket a Mercedes saját hálózata biztosítja majd, amely jelenleg három kontinensen rendelkezik gyárakkal. Ezzel kapcsolatban a cég kiemelte, a helyi gyártás kulcsfontosságú tényező, hogy a Mercedes-Benz sikeresen tudja növelni az elektromos járművek termelési mennyiségét. Egyúttal meghatározó szerepet játszik abban, hogy a vállalat rugalmasan és hatékonyan tudja kielégíteni a villanyautók iránti globális keresletet.

Nyitókép: Mercedes