2022. április 04. | 09:51

Nem tetszett neki, amit látott.

Egy Audi-tulajdonos kellemetlen üzenetet kapott az infotainment rendszeren keresztül, miután megnyomott egy fizikai gombot a középkonzolon.

A Redditen közzétett videót az Audi Q4 e-tron tulajdonosa osztotta meg. Amint a felvétel készítője megnyomta a klímaberendezés „Sync” gombját, a központi kijelző képernyőjén rögtön felvillant egy üzenet, amely szerint ezt a funkciót nem vásárolták meg.

A német autógyártó az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban az alapfelszereltség részeként kínálja a háromzónás klímaberendezést ennél a modellnél, de Dániában, ahonnan a tulajdonos is származik, ez a szolgáltatás 5114 korona (aktuális árfolyamon 182 ezer forint) felár ellenében érhető el. A tulajdonos úgy döntött, hogy nem él ezzel a lehetőséggel, de nem számított arra, hogy üzenetet kap, ha megpróbálja megnyomni a gombot. A kommunikációjából úgy tűnik, hogy emiatt meg is orrolt az Audira.

Régebben a gyártó a magasabb felszereltségi szinteken vélhetően egyszerűen egy funkcióhoz nem kötött vak gombot integrált volna a középkonzolra, ez mitt másképp történt. Nyilvánvaló, hogy a tulajdonos már tudta, hogy az opció nem elérhető, mivel ő rendelte meg a járművet, így felháborodása elég furcsa.

„A vak gombokkal nincs gondom, azok nem udvariatlanok. De ez a szöveg mintha állandóan arra akarna emlékeztetni engem, hogy olcsójános vagyok, ami eléggé bántó” – mondta a dán úriember.

Egyesek szerint viszont szóra sem érdemes a tulajdonos siránkozása, szerintük csak magára vethet azzal, hogy nem nyúlt jobban a zsebébe, hozzátéve, hogy az Audi semmi rosszat nem tett.

Nyitókép forrása: Audi