2021. november 15. | 15:43

Ez igazán kellemes hír a márka rajongóinak.

A Rolls-Royce a tervek szerint 2023 végén bemutatja első nulla károsanyag-kibocsátású sorozatgyártású modelljét. Egy nemrég megjelent kedvcsináló képsorozat már utalt arra, hogy mire számíthatunk a Spectre elektromos járműtől, bár a fotókon látható álcázott autó nem sokat árult el a végleges formatervről.

Úgy tűnik azonban, hogy legalább egy szempontból nem fog drámaian megváltozni a jármű formaterve a meglévő, belső égésű motorral hajtott Rolls-Royce modellekhez képest. A vállalat vezérigazgatója, Torsten Müller-Ötvös nemrég azt mondta, kizárt, hogy a márka védjegyének számító impozáns hűtőrács eltűnjön az elektromos modell megjelenésével. Nyilván nem ugyanazt a szerepet tölti be, mint a hagyományos autók esetében, de akkor sem mondanak le róla.

"Egy dolgot elárulhatok, a Spectre egy hamisítatlan Rolls-Royce lesz. Érdemes lesz erre a névre ez a páratlan autó, az ügyfeleink imádni fogják. Először is egy Rolls-Royce modellt építünk, a villanyosítás a második a fontossági sorrendet tekintve – ezt a két szempontot nem cseréljük fel” – hangoztatta Müller-Ötvös a brit Autocar magazinnak adott interjújában.

Bár ez nem egy hivatalos megerősítés, miszerint a Spectre elején tényleges hűtőrács lesz, az Autocar szerint ez egy olyan formatervezési hagyomány, amelyről nem fog egykönnyen lemondani a vállalat. A szeptemberben kiadott képek alapján nehéz megállapítani, mi az igazság, bár az álcázott prototípus magas orra egyértelműen arra utalt, hogy az álca alatt egy hagyományos Rolls-Royce hűtőrács van.