Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 09.
-1.5 °C
gyenge köd
alapjarat.hu logo
95 573 Ft
100 634 Ft
D 593 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Totálkárosra törte a 3 órája vett Teslát, mert szembe hajtottak vele az autópályán - VIDEÓ

2023. február 27. | 10:49

Az esetet szinte tökéletesen rögzítette több szögből is a Tesla Model S kamerarendszere, így nem is kérdés, hogy mi történt pontosan.

Egészen hihetetlen, hogy emberek képesek forgalommal szemben felhajtani autópályákra és nálunk valahogy mégis egész gyakran megtörténik. Vagyis nem csak nálunk, mert világszerte élnek ilyen emberek.

Ahogy egy ilyen esetet vettek most fel az amerikai Pennsylvania államban is. Egy vadonatúj Tesla Model S kamerái rögzítették az esetet a szembe érkező autóstól kezdve az utolsó pillanatig.

Egy amerikai férfi éppen aznap reggel 9:30-kor vette át vadonatúj Tesláját és úgy volt vele, hogy inkább hazavezet, minthogy kifizesse az 1400 dolláros (bő félmillió forintos) szállítási díjat. Ez eleinte jól is ment, a férfinak volt 3 órája ismerkedni autójával, amikor beütött a baj.

Az autópályán egy hondás jött szembe váratlanul, aki ráadásul nem is igazán törekedett a baleset elkerülésére. A férfi viszont elrántotta a kormányt új Teslájában és a külső sávban haladó UPS-es teherautónak ütközött.

Ez elég volt, hogy elkerülje a balesetet, bár autója irányíthatatlanná vált és a szalagkorlátnak csapódott, majd megprödült. Szerencsére körülötte mindenki tudott fékezni, így nem történt nagyobb baleset.

A Teslában szinte minden légzsák kinyilt és a férfi a modern biztonsági rendszereknek köszönhetően karcolás nélkül szált ki totálkárosra tört új autójából. A Tesla ezzel is bizonyította, hogy egy biztonságos autó a nagy szedánjuk.

Annyit tudni, hogy ha a biztosító rendezi a férfi kárát, akkor még egyszer megpróbálja a Teslázást, hiszen nem az autó hibájából történt a baleset. Arról nem tudni, hogy az autópályán forgalommal szemben hajtó férfit megfogták-e.

Az eset után gyébként hasonlóan kiélezett helyzeteket is láthatunk még a videóban, melyet mind Tesla kamerák anyagaiból raktak össze. Vannak itt őrült vagy csak figyelmetlen autósok egyaránt.

A legmókásabb talán az, amikor a lefagyott utak és beállók miatt elszabadul egy Tesla. A kamerái folyamatosan veszik, hogy kontrollálatlanul csúszik a jégen, bár olyan, mintha az autó próbálná kezelni a helyeztet. Végül nem történt komolyabb kár vagy baleset, a Tesla meg tudott állni nem sokkal lejjebb.

Tesla
Németország és Franciaország segítségével támadná az EU zöld autó politikáját Olaszország Megválik tulajdonosa a Használtautó.hu-tól

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!