kedd - 2022. november 29.
2 °C
gyenge köd
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

További állomásokra is kiterjeszti az ingyenes töltést a Tesla

2022. március 11. | 09:17

Az amerikai cég tovább segíti az orosz invázió elől menekülőket.

Az orosz-ukrán háború kirobbanása óta a Tesla többféle módon igyekszik segíteni a bajbajutottaknak, Elon Musk még a Starlink szolgáltatást is eljuttatta Kelet-Európába. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az elektromosautó-gyártó átmenetileg ingyenes töltést kínál az Ukrajna környéki területeken, beleértve Miskolcot és Debrecent is.

A nevezett pontokon bármilyen villanyautóval meg lehet állni, így azok is díjmentesen juthatnak áramhoz, akik mondjuk a hátárhoz igyekeznek segítségnyújtás céljából. A cég most úgy döntött, további állomásokra is kiterjeszti az ingyenes töltés lehetőségét.

Tesla Supercharger

A minél gördülékenyebb utazások érdekében az autógyártó határozatlan ideig ingyenes Supercharger-hozzáférést biztosít Lengyelország és Szlovákia összes töltőpontján. Korábban Magyarország, Lengyelország és Szlovákia egyes részein, összesen 4 állomáson lehetett díjmentesen igénybe venni a speciális hálózatot.

A Tesla jelenleg kilenc Supercharger-állomást üzemeltet Lengyelországban, és hamarosan további három nyílik az országban. Szlovákiában a Tesla négy Supercharger-állomással rendelkezik, a közeljövőben pedig kiépülhet az ötödik.

Nem ez az első alkalom, hogy a Tesla ingyenes töltést kínál válsághelyzet idején. Az Egyesült Államokban a vállalat akkor gyakorolt hasonló gesztust, amikor pusztító hurrikánok megjelenésére figyelmeztettek a meteorológusok, mire az emberek menekülésbe kezdtek.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!