2021 harmadik negyedévére Magyarországra is megérkezett a Ford Mustang Mach-E. Az amerikai autógyártó elektromos SUV modellje tágas belső terének és méretes akkumulátorcsomagjának köszönhetően ideális választás lehet az alternatív meghajtású járművekkel közlekedni vágyók számára. A legendás Mustang márkanév örököse azonban most egy szerencsétlen eset miatt került a figyelembe középpontjába Norvégiában.

Ford Mustang Mach-E

Sajtóinformációk szerint hat Mustang Mach-E tulajdonos járt pórul az északi országban, miután mindannyian olyan jellegű problémával szembesültek, ami miatt le kellett állítaniuk járművüket. A fékezési energia-visszanyerő rendszer szoftvermeghibásodása miatt az akkumulátor túlmelegedést jelzett, emiatt a biztonsági berendezés blokkolta a kerekeket. A hat eset egymástól függetlenül, 14 nap leforgása alatt történt a Geiranger felé vezető Eagle Roadon, mely Norvégia egyik legnépszerűbb turistaútvonalának számít. A jelentések balesetről vagy sérülésről nem ejtenek szót, egy ilyen meghibásodást követően azonban csak vontatással lehet elmozgatni a járművet a helyszínről.

Szerencsére, a Ford norvégiai főhadiszállásán tudni vélik a megoldást a problémára. A szakemberek szerint a szoftverhiba miatt összeomlott egy biztonsági kiegészítő, ami az autó komplett rendszerében zavart okozott. A helyzet valójában az lehet, hogy a Ford Mustang Mach-E akkumulátora nem tudja befogadni a nagy mennyiségű visszanyert fékezési energiát, emiatt túlmelegszik, az elektromotor pedig a további károsodás elkerülése érdekében leáll. A Ford állítása szerint már elérhetővé tették azt a szoftverfrissítést, mely segít kiküszöbölni a problémát. Ehhez a tulajdonosoknak be kell vinniük az autót a legközelebbi kereskedésbe, ahol azonnal megtörténik a telepítés, a távoli, over-the-air frissítésre az ősz első hónapjaiban kerülhet sor.

Ha kíváncsi vagy, mire képes a Ford Mustang Mach-E, kiderül tesztvideónkból: