vasárnap - 2023. május 28.
22 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 566 Ft
100 612 Ft
D 551 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Villanyautó-szerelő kurzus indul Magyarországon

2021. november 02. | 12:34

A szakemberhiány enyhítését célozza a tanfolyam elindítása.

Már lehet jelentkezni a 2022 januárjában induló 3 napos, intenzív villanyautó-szerelő kurzusra, amit a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara indít. Az elméleti és gyakorlati oktatással a szakemberhiányt enyhítene a BKIK, amely nagy érdeklődés esetén a tanfolyamot több alkalommal is megrendezi.

A kurzus bejáratására nagy szükség van, ugyanis a Belügyminisztérium adatai szerint idén május végén a zöld rendszámos autók száma meghaladta a 32 ezret a magyar utakon, ebből mintegy 15 ezer volt tisztán elektromos. A töltőhálózat ennyi elektromos autót ki tud szolgálni, a szervizelési lehetőségek ugyanakkor korántsem kielégítőek itthon.

A budapesti iparkamara szerint a szakemberhiány abból fakad, hogy a magyar szakképzés érdemben mindössze 6 éve foglalkozik komolyan ezzel a területtel. A már végzett alternatív járműhajtási technikusok száma országosan hozzávetőlegesen 100-150 fő, viszont sokkal több szakemberre lenne szükség a szervizekben.

A januárban startoló kurzus 1 nap elméletből (8 tanóra) és 2 nap gyakorlatból (2 x 6 óra) áll, 10-12 fős csoportokban tartják majd, írja az Autónavigátor. Az önkéntes tagoknak 50 százalék kedvezménnyel elérhető tanfolyam egyéni felkészültségtől függően lehetővé teheti akár a bonyolultabb javítási műveletek szakszerű végrehajtását is.

Aki megszerzi a tanúsítványt, annak a kamara a képzést követő két évben legalább két alkalommal díjmentes lehetőséget biztosít megszerzett tudásuk felfrissítésére, a szakmát és a képzést érintő aktuális változásokkal kapcsolatban. A részletes tematikáról és a jelentkezés módjáról a BKIK oldalán lehet informálódni.

Toyota bZ4X: az akksik tartóssága és megbízhatósága kulcsfontosságú Itt a 2021-es négy évszakos gumiabroncs-teszt

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!