42 ezer fontért, vagyis kicsivel több mint 16 millió forintért árverezték el azt az aranyozott Harley-Davidsont, amelyet Ferenc pápa szignója ékesít.

A „Holy Davidson” (Szent Davidson) nevet viselő vasparipa a Jézus Motorosai nevű banda megrendelésére készült a németországi Würzburg városában. Az 1 570 köbcentiméteres járgányt Ferenc pápa a római Szent Péter-téren látta el az aláírásával még júliusban.

Egy ehhez hasonló motort árvereztek el 2014-ben, a pápa tulajdonában lévő gépért 208 399 fontot (akkori árfolyamon 80 millió forintot) fizetett valaki Párizsban. Az akkor befolyt összeget a római hajléktalanok megsegítésére fordították.

A Holy Davidson gyöngyházszínű, amerikai-mexikói stílusú díszítéssel készült Németországban, az értékét pedig csak növelte, hogy aranyozott alkatrészekkel lett felruházva, a süllyesztett keresztről és Ferenc pápa aláírásáról már nem is beszélve.

Augusztus végén Elvis Presley 1976-os Harley-Davidson FLH 1200 Electra Glide-ja is kalapács alá került, a városi legendák szerint az volt a Király utolsó motorja. A Harley végül 800 ezer dollárért, azaz 237 millió forintért kelt el.

Ha kíváncsi vagy az autós világ legizgalmasabb híreire, akkor nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát!